Bundesliga: Vervelende middag Malen, Van Bommel aan kop

Het is een middag om snel te vergeten geworden voor Donyell Malen. Vandaag mocht hij in de basis starten bij Borussia Dortmund, doordat coach Marco Rose terug switchte naar een 4-4-2 formatie met Malen en Erling Haaland voorin. Het kon een nederlaag in Freiburg niet voorkomen :2-1.

Malen was onzichtbaar in het Dreisamstadion en werd in de 79ste minuut vervangen door de piepjonge Youssoufa Moukoko. De voormalig PSV’er had toen al een gele kaart op zak, maar kwam verder amper in het spel voor. Freiburg greep al na zes minuten spelen de voorsprong via de Italiaanse sterspeler Vincenzo Grifo, en verdubbelde vlak na rust dankzij Roland Sallai de marge. Door een eigen doelpunt forceerde Dortmund nog wel de aansluitingstreffer, maar verder dan 2-1 kwam het niet.

Een fijnere middag was het voor een andere oud-PSV’er. Mark van Bommel kon namelijk opgelucht ademhalen na een knappe 1-2 zege op Hertha BSC. In Berlijn kwam de thuisploeg nog wel op 1-0 dankzij Dodi Lukebakio (strafschop) maar in de 74ste en 88ste minuut zorgden Ridle Baku en zomeraanwinst Lukas Nmecha toch nog voor een driepunter van Wolfsburg. Doordat de groenhemden, waar Wout Weghorst 90 minuten meedeed, op speelronde 1 ook al wonnen (van VfL Bochum), staan Van Bommel en co nu zelfs tijdelijk bovenaan in de Bundesliga.