Ineffectief Vitesse ontsnapt aan thuisnederlaag

Foto: Ineffectief Vitesse ontsnapt aan thuisnederlaag

Het Europese avontuur van Vitesse staat al na één duel op losse schroeven. De Arnhemmers lieten zich donderdagavond totaal onnodig verrassen door Dundalk FC uit Ierland, al werd het in de slotfase nog 2-2.

Vitesse begon zeer offensief aan de heenwedstrijd in de voorrondes van de Conference League. Riechedly Bazoer pegelde over het Ierse doel, waar even later een dubbele poging van Arnhemse zijde werd geblokt. De openingstreffer kon echter niet uitblijven en na een razendsnelle counter wist Matus Bero op aangeven van Million Manhoef de 1-0 binnen te werken.

Op een speldenprikje van Patrick McEleny, zijn schot vloog via de lat over, had Vitesse weinig problemen met de opponent uit Ierland. Trainer Thomas Letsch zag zijn ploeg veelvuldig in kansrijke positie verschijnen, maar keer op keer lukte het niet om de voorsprong te verdubbelen. Zo had Bazoer de pech dat zijn inzet de paal teisterde.

Het gebrek aan effectiviteit kwam Vitesse in de tweede helft duur te staan. Dundalk was aan de andere kant namelijk dodelijk effectief. McEleny had voor rust nog pech met zijn inzet, maar met een kopbal en een fraaie individuele actie kantelde hij de wedstrijd uiterst verrassend in het voordeel van de bezoekers.

In de slotfase zorgde Openda voor een hoofdrol. De Vitesse-aanvaller schoot de 2-2 binnen in de korte hoek, maar kreeg even later de rode kaart vanwege natrappen. Daardoor eindigden de Arnhemmers het duel met tien man.

Scoreverloop: 1-0 (20′) Matus Bero, 1-1 (65′) Patrick McEleney, 1-2 (76′) Patrick McEleney, 2-2 (89′) Loïs Openda

Gaat Vitesse deze klus klaren in Ierland?

  • Ja
  • Nee
183+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie