Miedema heeft Olympisch record al te pakken

Vivianne Miedema blijft een doelpuntenmachine pur sang. De spits van de Oranje Leeuwinnen heeft dinsdagmiddag zelf geschiedenis geschreven door tegen China (8-2 zege) de teller te verhogen naar acht goals.

Voetbal International bericht: “Door acht keer te scoren heeft de spits een nieuw record gevestigd. Nooit eerder scoorde een speler in het vrouwenvoetbal vaker dan zes keer tijdens een editie van de Olympische Spelen. Miedema (25) had in Japan dus maar drie optredens nodig om dat record te verbreken.”

“Tegen China begon de sterspeler niet eens in de basis. Miedema kreeg aanvankelijk nog rust met het oog op de kwartfinale, maar viel in de 62ste minuut in. Drie minuten later was het voor haar al raak, ze maakte op de rand van het strafschopgebied ruimte voor het schot en schoot raak (5-1). Uit een corner maakte Miedema een kwartier voor het einde de 8-2, aldus VI.

Is zij de beste vrouwelijke spits ter wereld?