Feyenoord stelt teleur bij Europees debuut Slot

Feyenoord heeft in de eerste officiële wedstrijd van Arne Slot geen indruk gemaakt. Op bezoek bij FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League bleef de Rotterdamse ploeg steken op een 0-0 gelijkspel.

In het Stadiumi Fadil Vokrri, overigens niet de vaste thuishaven van FC Drita, koos Slot voor Naoufal Bannis als spits. De jonge aanvaller werd in Kosovo ondersteund door buitenspelers Luis Sinisterra en Bryan Linssen, waar aanvoerder Leroy Fer als centrale verdediger werd gepositioneerd. De opvolger van Dick Advocaat moest echter concluderen dat zijn team nog niet in topvorm steekt.

Na zeven minuten kreeg Bannis wel de kans om het defensieve Drita pijn te doen, maar de spits stuitte op aangeven van Orkun Kökcü op de benen van doelman Faton Maloku. Ondanks een veldoverwicht bleef het daar eigenlijk ook bij in de eerste 45 minuten. Aan de andere kant creëerde de thuisploeg ook vrijwel niets, al speelde Marcos Senesi met vuur door zijn tegenstander te duwen.

Na iets meer dan een uur spelen noteerde Feyenoord eindelijk weer een mogelijkheid. Tyrell Malacia probeerde het maar eens van afstand en stuitte op de vuisten van doelman Maloku. Guus Til kreeg echt een goede kans om de score te openen, maar de huurling van Spartak Moskou schoot van dichtbij naast het doel van FC Drita. Invaller Francesco Antonucci raakte in extremis nog de paal, waardoor de 0-0 stand op het bord bleef.

Volgende week donderdag is de return in De Kuip. Overigens tellen uitdoelpunten sinds dit seizoen niet meer dubbel in Europees verband.