“Ik denk dat hij het Nederlands elftal verder kan brengen”

Foto: “Ik denk dat hij het Nederlands elftal verder kan brengen”

Georginio Wijnaldum zal zich in september bij de Oranje-selectie voegen als speler van Paris Saint-Germain. De middenvelder kijkt uit naar de hereniging met Louis van Gaal en Henk Fraser, die respectievelijk bondscoach en assistent-bondscoach worden.

In De Telegraaf spreekt Wijnaldum duidelijke taal: “Ik heb gelezen dat ik tegen zijn komst zou zijn, maar dat is niet waar. Als je iemand noemt, betekent het niet dat je een ander niet wil. Ik heb voor en tijdens het WK van 2014 goed met meneer Van Gaal samengewerkt. En dat hij een goede trainer is, heeft hij bij meerdere topclubs bewezen. Ik denk dat hij het Nederlands elftal verder kan brengen.”

De Oranje-international vervolgt: “Ik houd ervan hoe hij was. Aan de ene kant heel streng en duidelijk, maar aan de andere kant gaf hij ons ook veel vrijheid. Dat was heerlijk. Zo mocht onze familie af en toe naar het hotel komen. Hij vond naast het presteren dat menselijke heel belangrijk. En het mooie vond ik dat hij op het WK ook een aantal keren aangaf dat hij dingen tijdens de wedstrijd niet goed had gezien. Na het analyseren van de beelden gaf hij ons dan gelijk.”

De komst van ‘mensenmens’ Fraser bevalt hem ook. “Ik kijk niet naar zwart of wit, maar naar kwaliteit. Ik heb in de jeugd van Feyenoord met hem mogen werken en dat als bijzonder prettig ervaren. Ik vind Henk een vakman en denk dat zijn werkwijze aanslaat bij het team”, aldus de PSG-aanwinst.

Eens?

  • Ja
  • Nee
127+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie