TRANSFERUURTJE: Bizarre Memphis-clausule, Barça biedt op Ajacied

Foto: TRANSFERUURTJE: Bizarre Memphis-clausule, Barça biedt op Ajacied

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Volgens het Franse medium Le 10 Sport kan Ajax binnenkort een officieel bod verwachten van FC Barcelona. De Catalanen hebben Sergio Agüero, Eric García én Memphis Depay al binnen, maar willen doorpakken op de transfermarkt. De nummer drie van de Primera División van het voorbije voetbalseizoen is van plan om Samuel Umtiti te lozen, waarna er een nieuwe centrale verdediger aangetrokken moet worden. Lisandro Martínez staat nu al een tijdje op de radar van Barça, dat zijn belangstelling in de aankomende periode zou willen concretiseren door een officieel bod uit te brengen bij de Johan Cruijff ArenA. De Catalanen vinden Martínez een interessante speler omdat hij zo veelzijdig is: hij kan uit de voeten als centrumverdediger, maar ook als linksback en zelfs op het middenveld. Het is wél de vraag of Barcelona de Ajacied wel kan betalen, want zijn marktwaarde wordt geschat op 23 miljoen euro. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zal vermoedelijk hoog in de boom gaan zitten.

De kans is bijzonder groot dat binnenkort officieel bekend wordt dat Jadon Sancho voor ongeveer 90 miljoen euro van Borussia Dortmund naar Manchester United vertrekt. En vervolgens willen de Duitsers een vervanger aantrekken. Het zou niet geheel onlogisch zijn om bij Alexander Isak uit te komen, die op het EK excelleert namens Zweden. Dortmund verkocht de spits een jaartje geleden voor een paar miljoen euro aan Real Sociedad, maar sprak wel een terugkoopclausule af met de Spanjaarden. Die wordt binnenkort echter afgekocht door de Primera División-club, waardoor Isak dus geen optie meer is voor de Bundesliga-grootmacht. Technisch directeur Michael Zorc van Dortmund liet gisteren weten: “Beide clubs werken aan een gezamenlijke oplossing. We zijn op de goede weg.” Vermoedelijk komt BVB dus uit bij PSV in zijn zoektocht naar een vervanger van Sancho. BILD meldde eerder dat de Duitsers 30 miljoen euro over zouden hebben voor Donyell Malen, maar gisteren werd de naam van Noni Madueke opeens genoemd. Oefenmeester Roger Schmidt lijkt het niet echt te zien zitten in het Engelse talent, die wat goedkoper is dan Malen. Het is en blijft echter opvallend dat Dortmund de PSV’ers klaarblijkelijk hoger aanslaat dan Isak, die zich al bewezen heeft op het hoogste niveau.NAC Breda moet op zoek naar een nieuwe oefenmeester, want naar aanleiding van de bedreigingen die hij in de laatste paar dagen ontving heeft coach Maurice Steijn er de brui aan gegeven in het Rat Verlegh Stadion. Dat maakt de Keuken Kampioen Divisie-club bekend via de officiële kanalen. De Telegraaf schrijft: “Maurice Steijn is per direct opgestapt bij NAC Breda. De trainer is opgestapt wegens veiligheidsoverwegingen. Dat is in samenspraak met de club besloten. De bedreigingen aan het adres van zijn gezin en familie hebben ervoor gezorgd dat het volgens Steijn ’onvermijdelijk is’ om te stoppen bij de Bredase club. Ook bestuurders en andere medewerkers van NAC voelen zich onveilig.”

Buitenland:

FC Barcelona heeft Memphis Depay binnen, zo communiceerden de Catalanen op de zaterdagavond. De aanvaller ondertekent een contract tot medio 2023 in het Camp Nou-stadion en volgens El Mundo Deportivo heeft zijn nieuwe club hem een fikse transferclausule gegeven. De krant meldt namelijk dat Memphis een optie krijgt in zijn contract waardoor hij voor… 500 miljoen euro op te pikken is. De Oranje-sterkhouder kreeg in de voorbije periode een aantal mooie aanbiedingen: “Maar in tegenstelling tot Georginio Wijnaldum heeft hij wel zijn woord gehouden.” Marca schrijft over de transfer: “Drie keer is scheepsrecht. Na twee gefrustreerde pogingen in de zomer van 2020 en in januari 2021 kan hij de stap naar Camp Nou maken. Afgelopen seizoen verloor de Catalaanse ploeg aan effectiviteit en aanvalskracht. De Oranje-international komt om de offensieve kracht te versterken om Barça weer mee te laten doen voor de Champions League-winst.”

Jadon Sancho lijkt van het Signal Iduna Park van Borussia Dortmund naar het Old Trafford van Manchester United te gaan transfereren. De Red Devils hebben volgens Voetbal International namelijk een nieuw bod uitgebracht op de aanvaller. Het blad onthult: “Manchester United heeft de hoop op de komst van Jadon Sancho allerminst opgegeven. De Premier League-club heeft na het eerste nee van Borussia Dortmund naar verluidt 10 miljoen euro bovenop het eerste bod gegooid.” Men vervolgt: “Met zo’n 88 miljoen is een nieuwe poging gedaan om de Duitsers te overtuigen de aanvaller te laten gaan richting Old Trafford. De vraag is of dat gaat gebeuren aangezien BVB meer dan 90 miljoen euro wil voor Sancho en niet wil afwijken van die vraagprijs.”

Gaat Memphis het goed doen bij Barça?

  • Ja
  • Nee
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie