‘Johan Derksen is er nu al helemaal klaar mee’

Foto: ‘Johan Derksen is er nu al helemaal klaar mee’

Johan Derksen stoort zich mateloos aan de lange reclameblokken in De Oranjezomer, de EK-variant van Veronica Inside op SBS 6. De voetbalanalist vreest dat kijkercijfers afhaken om die reden.

Derksen liet zijn onvrede blijken tijdens één van de uitzendingen. René van der Gijp bevestigde dit: “Mensen zeggen weleens dat je bij een reclameblok even kunt gaan plassen, maar bij ons reclameblok kun je gaan plassen, de hond uitlaten en nog in bad gaan ook. En als je er dan uitkomt, dan gaan we weer beginnen. Of je hebt nog tijd over om een bakkie koffie te drinken.”

Derksen vindt dit te bizar voor woorden. “Weet je wat ik het leuke vind? Ik heb invloed op de muziek die hier staat en ik hoor al jarenlang dat die nummertjes te lang zijn. Die zijn twee minuten of tweeënhalve minuut. Veel te lang, zeggen ze dan. Gisteren hadden we een reclameblok van negen minuten en twintig seconden. Dan denk ik: die zijn dus nooit te lang.”

Derksen is nog niet klaar: “Ik weet zeker dat nu de helft van de kijkers weggejaagd zijn. Ik begrijp wel dat dit commerciële tv is, maar ze zijn gewoon veel te lang. Dat kun je de mensen niet aan doen.” Wilfred Genee haakt in: “Als we straks op dat Droomparken zitten, dan hebben we zelfs twee breaks in een uur zitten geloof ik. Dan zijn we aan het woord en dan zijn we er weer uit.”

“Wij zijn er niet omdat we wat te melden hebben, wij moeten wat babbelen rondom reclameblokken”, concludeert Derksen. Genee: “Zo zou je dit programma ook kunnen omschrijven. Maar we doen het met liefde toch?” Derksen besluit op zijn welbekende wijze: “Ik zit hier al 24 jaar met liefde mijn zakken te vullen.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
1215+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie