TRANSFERUURTJE: Waanzinnig loon Wijnaldum, De Ligt-ruil

Foto: TRANSFERUURTJE: Waanzinnig loon Wijnaldum, De Ligt-ruil

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Klaas-Jan Huntelaar moest Schalke 04 behoeden voor degradatie uit de Bundesliga, maar dit werd een regelrechte sof. De spits is nu al weer vertrokken uit Gelsenkirchen, maar zou hij nog wat kunnen betekenen voor zijn oude liefde sc Heerenveen? Oud-voorzitter Riemer van der Velde van de Friezen onthult in de podcast Radio Camataru: “Vorig jaar is hij (Huntelaar, red.) hier geweest met Ted van Leeuwen en toen twijfelde hij wat hij zou doen. Hij wilde daar een keer met mij en Van Leeuwen, die nu manager is bij NEC, over praten. Hij heeft hier een visje gegeten en ik heb gezegd: kom naar Heerenveen, want we kunnen je goed gebruiken. En ik wil daar wel in bemiddelen!” De voormalige bestuurder vervolgt: “Toevallig heb ik hem gisteren weer een mailtje gestuurd. Ik had Karel Brandsma (scout Heerenveen, red.) namelijk aan de lijn en vroeg: hoe denken jullie nou over Huntelaar? Karel zei: nou, dat zou niet gek zijn. Dus ik heb Klaas-Jan een mailtje gestuurd: denk er nog eens over na.”

Tottenham Hotspur komt naar Amsterdam om nog maar eens een poging te wagen om oefenmeester Erik ten Hag los te weken bij Ajax. Intussen zou Davinson Sánchez heel erg hopen op de komst van de Nederlander, zodat hij zijn carrière nieuw leven in kan blazen. In de Johan Cruijff ArenA speelde de verdediger natuurlijk niet onder Ten Hag, maar onder Peter Bosz. Volgens de Engelse roddelmedia is de verdediger er echter heilig van overtuigd dat zijn situatie een stuk rooskleuriger wordt met de Tukker aan het roer, omdat hij het ‘Ajax-spel’ als zijn broekzak kent. Volgens media als The Sun en The Mirror staat Ten Hag nu op pole-position om de nieuwe eindverantwoordelijke te worden in Londen. Eerder probeerden de Spurs het bij Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain) én Antonio Conte (vertrokken bij Internazionale), maar dit liep op niets uit.

Buitenland:

Wat Matthijs de Ligt ook zegt over zijn toekomst, zijn naam blijft voorkomen in de diverse transferrubrieken. Nu is het weer de beurt aan de Engelse krant The Express, want daar ziet men de Oranje-international wel naar FC Barcelona transfereren. Het boulevardblad meldt dat de voormalige aanvoerder van Ajax misschien onderdeel wordt van een flinke ruildeal. Barça wil koste wat kost een topverdediger aantrekken op de transfermarkt, maar heeft geen tot weinig geld beschikbaar en denkt daarom aan een gigantische ruildeal. Zegt Juventus ‘ja’ tegen dit voorstel, dan krijgt De Oude Dame de beschikking over Francisco Trinçao, Clément Lenglet én Konrad de la Fuente, waar ook de naam van Miralem Pjanic wordt genoemd. De Bosniër kwam er in het afgelopen seizoen amper aan te pas in Camp Nou, en Maximimiliano Allegri, de nieuwe coach van de Italianen, is wel een fan van zijn voetbalkwaliteiten.

Dat Georginio Wijnaldum een transfer naar Paris Saint-Germain heeft verkozen boven een samenwerking met coach Ronald Koeman bij FC Barcelona, is niet geheel onlogisch. De Telegraaf weet namelijk dat de middenvelder een waanzinnig salaris gaat verdienen in Parijs. De krant onthult op maandagochtend: “Barcelona heeft PSG, dat met zijn Argentijnse coach Mauricio Pochettino al een tijdje op het vinkentouw zat, de kans gegeven er nog tussen te springen. Technisch directeur Leonardo heeft de zaak in een stroomversnelling gebracht door een nóg beter financieel pakket neer te leggen bij Wijnaldum. Zijn jaarsalaris zou meer dan 10 miljoen euro bedragen.” In Catalonië kampt men natuurlijk met een schuld van méér dan 1 miljard euro… “Geld is bij de Parijse club, in tegenstelling tot Barcelona, geen probleem. De halvefinalist van de Champions League, die werd uitgeschakeld door Manchester City, is in het bezit van Qatar Sports Investments. In werkelijkheid is dat de staat Qatar met al zijn olie- en gasvelden, die miljarden opbrengen. Natuurlijk, er is zoiets als Financial Fair Play, maar de bomen reiken nog altijd een stuk verder richting de hemel dan elders.”

Moet Huntelaar naar Heerenveen gaan?

  • Ja
  • Nee
208+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie