NAC-supporters gaan politie te lijf na debacle

Foto: NAC-supporters gaan politie te lijf na debacle

NAC Breda had gisteren maar één taak: winnen van NEC Nijmegen in de finale van de play-offs om promotie en Eredivisie-voetbal in de wacht slepen. Het werd echter één groot drama in het Rat Verlegh Stadion, waar Jonathan Okita vlak voor tijd de winnende treffer maakte voor de gasten.

Na afloop van het duel ging het mis in Breda, waar de politie het moest ontgelden. Boze supporters hadden het voorzien op de aanwezige agenten en smeten met hekken en andere voorwerpen. Verschillende fans werden aangehouden en één persoon werd onwel.

BN/De Stem schrijft: “Onder meer een politiebus moest het ontgelden. NAC verloor zondagavond op eigen veld met 1-2 van NEC en liet daarmee de uitgelezen kans op promotie naar de Eredivisie liggen. Vlak na afloop was de sfeer nabij het Rat Verlegh Stadion grimmig. Een deel van de Bredase fanschare was de emoties niet de baas en uitte die frustraties naar de politie. Overigens verlaat het overgrote deel van de supporters het stadion op reguliere wijze. Ook in het centrum bleef het relatief rustig, op wat kleine opstootjes na. Inmiddels is de binnenstad zo goed als leeg.”

Een woordvoerder van de politie laat aan het medium weten dat een aantal supporters opgepakt is wegens verstoring van de openbare orde. Eén persoon werd onwel en moest gereanimeerd worden.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie