Mike Snoei in zak en as: “Dit is zó onverwachts…”

Foto: Mike Snoei in zak en as: “Dit is zó onverwachts…”

De Graafschap leek naar de Eredivisie te gaan promoveren, maar de club uit Doetinchem faalde steeds maar weer op de beslissende momenten. Als klap op de vuurpijl won Roda JC gisteren in de play-offs op De Vijverberg met 2-3.

Coach Mike Snoei meldde zich voor de camera van de NOS: “Ik heb in de kleedkamer tegen die jongens gezegd: ik weet niet eens wat ik tegen jullie moet zeggen. Dit is zó onverwachts… Al haal je maar een overwinning uit de laatste twee wedstrijden, met nota bene Helmond Sport-thuis er nog bij. En als je al die kansen ziet; dat is gewoon niet te bevatten. Dit moet je wel een plek gaan geven.”

De Graafschap kwam 0-1 achter, maar vocht zich terug: “Ik was wel even benieuwd of die achterstand niet een tegenslag teveel zou zijn, want we kunnen niet heel veel meer hebben na zo’n moeilijke week. Maar ze herstelden zich prima, met twee goede goals. Dan kom je in de 72ste minuut. We hadden de wedstrijd best aardig onder controle en speelden ook iets beter dan de afgelopen tijd. Dan zie je deze nederlaag niet aankomen.”

Twee goals van Thijmen Goppel maakten het drama compleet: “Hoe zuur kan het zijn? Als je zelfs op doelsaldo derde wordt… Op doelgemiddelde naast promotie grijpen, na bijna een heel seizoen op de tweede plaats te hebben gestaan: dat komt heel hard aan. Normaal gesproken is 77 punten voldoende, maar nu mocht het niet zo zijn.” Snoei wil in Doetinchem blijven: “Zéker.”

Moet hij vertrekken?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
147+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie