Fraser mengt zich in Advocaat-soap: “Respectloos”

Foto: Fraser mengt zich in Advocaat-soap: “Respectloos”

De kans is groot dat Sparta het in de play-offs om een Europees ticket op gaat nemen tegen Feyenoord. Trainer Henk Fraser van de Kasteelheren zegt in een vooruitblik zich te irriteren aan de heftige kritiek op zijn collega Dick Advocaat de laatste weken.

“Ik kan me weleens storen aan analytici. Neem nu ook weer de manier waarop sommigen over Dick Advocaat praten. Roepen ze: ‘Hij heeft er niet alles uitgehaald bij Feyenoord’. ‘Hoezo, denk ik dan?’ Iedereen met een beetje verstand van voetbal ziet toch dat Ajax beter is dan Feyenoord, PSV en AZ eveneens, en misschien Vitesse ook wel?'”

“Zó makkelijk, vind ik, zelf geen enkele verantwoordelijkheid nemen en ondertussen maar roepen hoe het niét moet. Vind ik respectloos naar een trainer met de statuur van meneer Advocaat. Geloof me, het is niet makkelijk om een club te managen”, vervolgt Fraser zijn relaas.

Over zijn eigen toekomst voorspelt de oud-verdediger dat Sparta niet zijn eindstation is. “Natuurlijk heb ik ambities. Werken in een mooi buitenland trekt me. Ook vanwege het geld, ben ik eerlijk in. Maar gevoel, je ergens lekker en gewaardeerd voelen, is voor mij veel belangrijker. Als speler van Feyenoord kon ik een aantal maal een lucratieve transfer maken. Toch deed ik dat niet. Gewoon, omdat ik gevoelsmatig paste in De Kuip. En, dat zeker ook, omdat mijn held Willem van Hanegem er trainer was. Dan laat je, vind ik, zo’n club niet in de steek, puur om er zelf financieel beter van te worden.”

Heeft Fraser gelijk?

  • Ja
  • Nee
1520+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie