‘Mogelijk georganiseerde misdaad achter matchfixingzaak Eredivisie’

Foto: ‘Mogelijk georganiseerde misdaad achter matchfixingzaak Eredivisie’

Vanmiddag werd bekend dat er een onderzoek is gestart naar een mogelijk bewust gepakte gele kaart, waar 3000 euro op ingezet was en 13.000 euro mee gewonnen werd. Het betreft een Eredivisiespeler.

Hoogleraar sport en recht Marjan Olfers vindt het een goede zaak dat het fenomeen matchfixing serieus genomen wordt in Nederland. “Nederland is een soort blinde vlek. We hebben in Nederland geen matchfixingzaken gehad die tot vervolging hebben geleid. Ik vind het wel te prijzen dat het Openbaar Ministerie nu gaat kijken of er meer aan de hand is.”

De politie wil met het onderzoek ook in kaart gaan brengen hoe het wereldje achter dit incident in elkaar steekt. Dat begrijpt Olfers wel, vertelt ze verder aan de NOS. “Aan de ene kant hebben we de sport en willen we de sport schoonhouden, aan de andere kant hebben we hier misschien wel te maken met echt georganiseerde misdaad. Er gaat vaak een hele wereld achter schuil. Dat is mogelijk een wereld van witwassen, ondermijning, georganiseerde criminaliteit.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie