TRANSFERUURTJE: Ajax-sensatie, bizar salaris Neymar

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-sensatie, bizar salaris Neymar

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het zou behoorlijk sensationeel zijn als Ajax in de aankomende transferwindow besluit om miljoenen op tafel te leggen voor Brian Brobbey. De jonge spits koos onlangs immers nog voor een kosteloos vertrek naar het Duitse RB LeipzigDe Telegraaf schrijft op zaterdagochtend: “Trainer Julian Nagelsmann, die de Nederlandse Ghanees als een versterking zag, vertrekt naar Bayern München en degene die de deal maakte, technisch directeur Markus Krösche, dient zijn contract tot 2022 niet uit vanwege een verschil van inzicht over de toekomst van de club. En dus staat Brobbey er in Leipzig, op zijn zachtst gezegd niet de meest tolerante stad van Duitsland, alleen voor.” Brobbey zou nú al ontevreden zijn: “Hoewel de speler zich daar zelf nog niet over heeft uitgelaten en dat naar de buitenwereld toe wellicht sowieso zal ontkennen, zou bij Brobbey de twijfel zijn toegeslagen. En dus kan zich de rare situatie voordoen dat Ajax een speler terugkoopt (of in eerste instantie huurt) die nog geen minuut voor zijn nieuwe club heeft gespeeld.”

Eigenlijk gingen we er wel een beetje van uit dat het een zekerheidje was dat Nicolás Tagliafico in de aankomende zomer zou vertrekken bij Ajax. De Argentijnse vleugelverdediger zou het echter helemaal niet zo erg vinden om in Amsterdam te blijven. In gesprek met Voetbal International vertelt de back: “Als er iets komt dat bij kan dragen aan mijn ontwikkeling, een mooie stap is en ook financieel voor Ajax aantrekkelijk, dan sta ik ervoor open. Maar het hele plaatje moet kloppen. Ik wil het beste voor mezelf en voor de club.” Tagliafico legt uit: “Ik sta er ook gewoon heel ontspannen in’, legt hij uit. ‘Ik heb het hier goed, ik ga Ajax niet zomaar verlaten. Maar ik besef ook dat ik een leeftijd bereik dat de kansen niet zo vaak meer voorbij zullen komen. Met 28 jaar zullen clubs ook overwegen om een jonger iemand te kiezen, maar tegelijk voel ik me fysiek goed en wil ik nog jaren voetballen. Ach, ik zie wel en maak me er niet te druk om.”Ronald Koeman heeft het volgens El Mundo Deportivo gemunt op Ajax. In de transferzomer van 2020 haalde FC Barcelona Sergiño Dest al op bij de Amsterdammers en Ryan Gravenberch is de volgende voetballer die naar het Camp Nou-stadion moet komen. Het bovengenoemde dagblad schrijft dat Koeman in het bijzonder en eigenlijk de gehele technische staf van de Catalanen onder de indruk is van de voetbalkwaliteiten en de groei van de kersverse Oranje-international. Bij Barça moet Gravenberch dan ook de opvolger worden van Sergio Busquets. El Mundo Deportivo schat de marktwaarde van de Ajacied op 28 miljoen euro, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars vraagt natuurlijk veel meer. Overigens is het niet de verwachting dat Barcelona het al in de aankomende transferwindow gaat proberen bij Ajax.

PSV hoopt op een langer verblijf van het grote talent Fodé Fofana in het Philips Stadion. Het contract van de jongeling in Eindhoven loopt nog één jaar door, maar technisch manager John de Jong heeft hem een aanbieding gedaan voor een verlenging. Voetbal International schrijft op zaterdagochtend: “De achttienjarige Fofana ging als jong jongetje van de Groningse amateurclub GVAV-Rapiditas naar Barcelona, maar mocht niet bij de Spaanse club blijven, omdat Barcelona de regels rondom het aantrekken van jeugdspelers had overtreden. Fofana werd in 2015 opgepikt door PSV en maakte dit seizoen bij de beloftenploeg zijn debuut in het eerste elftal. Tegen FC Den Bosch was het direct twee keer raak.” Na zijn geslaagde debuutwedstrijd speelde Fofana nóg achttien keer in de Keuken Kampioen Divisie: “In Frankrijk wordt beweerd dat Olympique Marseille de aanvaller wil overnemen, maar technisch directeur John de Jong is (nog) niet benaderd door de Fransen. Hij hoopt dat Fofana zijn toekomst in Eindhoven ziet en heeft het talent een aanbieding gedaan voor een nieuwe verbintenis.”

Buitenland:

Neymar werd eventjes aan een transfer naar FC Barcelona gelinkt, maar de Braziliaan heeft er toch maar voor gekozen om zijn contract bij Paris Saint-Germain te verlengen. Dat is in ieder geval wat de doorgaans betrouwbare krant L’Équipe op zaterdagochtend meldt. Het Braziliaanse TNT Sport en het Franse RMC Sport meldden al veel eerder dat de superster een akkoord bereikt had met de Parijzenaars over een nieuwe verbintenis, en Qatar Today maakte vervolgens melding van een contractverlenging tot 2026. Paris Saint-Germain trad echter naar buiten met het nieuws dat er nog geen sprake was van een akkoord.”Ik voel me enorm op mijn gemak hier bij PSG. Eigenlijk voel ik me zelfs gelukkiger dan ik was, dit is mijn thuis”, zei Neymar tegen France Football, maar nog steeds had hij zijn handtekening niet gezet.

 L’Équipe schrijft dat er weliswaar een akkoord was, maar dat de krabbel nog niet op papier stond. Daardoor kwam de geruchtenmolen tóch weer op gang: zou de Braziliaan naar Barça vertrekken? Het antwoord is dus ‘nee’, want de Franse media stellen dat de verlenging tot 2026 vandaag nog bekrachtigd wordt. Volgens journalist Fabrizio Romano gaat Neymar in de nieuwe situatie 30 miljoen euro per jaar verdienen en ligt er een dikke, vette bonus op hem te wachten, maar dan moet PSG wél de Champions League winnen.

30 miljoen per jaar voor Neymar…

  • Bizar!
  • Terecht
236+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie