Neymar helemaal afgemaakt: “Is dit een grap?”

Foto: Neymar helemaal afgemaakt: “Is dit een grap?”

Omdat Kylian Mbappé geblesseerd was en niet mee kon doen, keek iedereen gisteren bij de return van de halvefinalewedstrijd in de Champions League tussen Manchester City en Paris Saint-Germain (2-0) naar Neymar. De Braziliaan zakte echter finaal door het ijs.

Het magazine France Football is vandaag keihard voor de aanvaller en geeft hem een 2 als rapportcijfer: “Neymar, is dit een grap? Was het echt nodig om de bal bij elk moment van balbezit zes keer te raken? Neymar heeft zijn donkere kant laten zien tegen Manchester City. Hij was zo onuitstaanbaar mogelijk en wilde alles in zijn eentje doen. Bij afwezigheid van Kylian Mbappé besloot hij dat het lot van de wedstrijd in zijn handen lag. Hij was het centrum van de wereld in zijn ogen, maar bediende zijn ploeggenoten nauwelijks en verprutste een onthutsend groot aantal goede ballen.”

Het tijdschrift noemt het optreden van de Braziliaan ‘catastrofaal’ en zag dat hij begon te schoppen: “Hij liet zich opnieuw meeslepen door zijn emoties. Dat terwijl hij een technische leider had moeten zijn.” Oud-coach Fabio Capello zegt bij Sky Italia over de superster: “‘Ik had gehoopt dat hij iets kon doen en dat hij beslissend kon zijn. Hij zette te veel nutteloze drubbels in, hij trad niet op als leider. Praatte ook te veel.”

Jérôme Rothen reageert bij RMC Sport: “Een goede speler is degene die passes verzint die anderen niet kunnen lezen. De Bruyne-stijl. Maar bij Neymar weet je dat hij gaat proberen twee of drie jongens voorbij te spelen. Soms lukt dat, soms verliest hij de bal. En het probleem is dat hij boos wordt als hij de bal verliest. Dan raakt hij gefrustreerd, speelt hij zichzelf uit de wedstrijd en wil hij alleen nog zijn tegenstanders belachelijk maken met panna’s.”

Neymar catastrofaal?

  • Ja
  • Nee
646+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie