De mooiste doelpunten in de Eredivisie van april 2021

Foto: De mooiste doelpunten in de Eredivisie van april 2021

De vierde maand van 2021 brengt voor voetballiefhebbers in de Eredivisie veel genot, ondanks dat er wederom drie speelronden waren om voor op de bank te ploffen. Toch werden er weer flink wat goaltjes gemaakt. Natuurlijk stond de maand dan ook garant voor prachtige treffers en dus zetten we de mooiste pareltjes op een rij.



Voor deze beste Eredivisie doelpunten van april 2021 hebben we een mooie lijst opgesteld. Iedere Eredivisie wedstrijd die in april gespeeld werd telt mee. In totaal kiezen we een vijftal toffe goals, waarbij we ons richten op prachtige pegels, schitterend samenspel en bijzondere ballen. In willekeurige volgorde presenteren we hierbij de mooiste doelpunten in de Eredivisie van april 2021.



Mohamed Ihattaren (PSV 3-0 Heracles Almelo) – Speelronde 28 



We trappen af met een prachtige actie die PSV wist op te zetten in speelronde 28 tegen Heracles Almelo. De wedstrijd was eigenlijk al besloten, maar in de laatste minuten was het Mohamed Ihattaren die toch nog even zijn kwaliteiten liet zien nadat hij een kwartier voor het einde werd ingebracht. Op de valreep maakte hij één van de mooiste goals van het jaar tot nu toe.



Vanaf de linkerkant wordt de bal rondom het gehele zestienmetergebied van Heracles Almelo gebracht, waarna Ihattaren de bal voor de voeten krijgt. Hij trekt kort naar binnen, waarna hij met een verwoestende knal uithaalt. Toch weet hij nog net genoeg effect mee te geven om precies de kruising te raken en een pareltje van een doelpunt te maken. 



Bekijk de goal hier terug!





Sébastien Haller (RKC Waalwijk 0-1 Ajax) – Speelronde 29



Als de Eredivisie in maart iets heeft bewezen is het dat prachtige treffers soms slechts een teenlengte nodig hebben om harten te veroveren. Dat is namelijk precies hoe Sébastien Haller wist te imponeren met zijn goal tegen RKC Waalwijk. De Franse aanvaller maakte namelijk een goal die alleen hij zou kunnen maken, namelijk door zijn lange lijf volledig in de strijd te gooien.



Op aangeven van Tadic krijgt de lange spits de bal net iets te ver voor zich uitgespeeld. Toch denkt de Fransman duidelijk in oplossingen, want Haller besluit om zichzelf tot het uiterste te strekken. Met zijn grote teen raakt hij de bal precies goed en weet hij de bal in het netje te plaatsen. Dat noemen we nou nog eens een winnende goal van kwaliteit!



Bekijk de goal hier terug!




Dani de Wit (AZ 2-0 Sparta Rotterdam) – Speelronde 29



Dani de Wit weet ook in april indruk achter te laten met een fraaie treffer. Dit keer is het voorbereidende werk van Jonas Svensson ook iets om over thuis te schrijven, want hij brengt de bal op prachtige wijze voor. Diep op de Spartaanse helft brengt Svensson de bal hoog voor, waarna de Wit in één keer prachtig afrond.



De verdediging van Sparta kun je het haast niet aanrekenen dat de goal om de oren komt vliegen. De aanval werd namelijk vliegensvlug opgezet, terwijl er geen eens een kans is om te reageren. AZ’s nummer tien neemt de bal in een keer lekker op de wreef en vanaf vijf-meter blijft de keeper kansloos.



Bekijk de goal hier terug!




Davy Klaassen (Ajax 2-0 AZ) – Speelronde 30



Ook Ajax weet deze maand de ranglijst te halen met beste Eredivisie doelpunten van april 2021. Dit keer komt de goal van de voet van Davy Klaassen, de middenvelder die Ajax dit seizoen al vaker van een openingsgoal voorzag. Dit keer is het tegen AZ niet anders en nodig was het zeker. De wedstrijd tegen AZ was namelijk al halverwege de tweede helft voordat de eerste goal viel.



Eerlijk gezegd is het niet per se de goal die indrukwekkend is, maar juist de manier waarop deze tot stand komt. Via (wederom) Tadic wordt de bal namelijk over de linkerflank in de zestien gewerkt met een mooie voorzet. Toch is het de beheersing van Sébastien Haller die de goal wonderschoon maakt. Zijn overstapje geeft Klaassen namelijk alle ruimte om af te ronden en dat doet de Nederlander natuurlijk als geen ander. 



Bekijk de goal hier terug!




Michael de Leeuw (FC Emmen 3-1 Heracles Almelo) – Speelronde 30



We sluiten deze maand af met de goal Drenthe hoop geeft dat FC Emmen nog een jaartje in de Eredivisie blijft. De tweede goal van Michael de Leeuw tegen Heracles Almelo kwam namelijk als donderslag bij heldere hemel laat in de tweede helft. Kort nadat Heracles op gelijke hoogte kwam na een benutte penalty wist Emmen namelijk via de voet van De Leeuw de winst weer naar zich toe te trekken.



Centraal vanuit de verdediging werd halverwege Emmens eigen huis een poeier naar voren geramd om te zien wat er nog mogelijk was. De Leeuw neemt de bal op randje zestien aan, speelt een verdediger nog uit en schiet vervolgens onderkant lat binnen. Terwijl de Leeuw uit zijn dak gaat, doet het select aantal toeschouwers dat ook en wordt er genoten van de hoop op het blijven spelen in de Eredivisie.



Bekijk de goal hier terug!

Wat is de mooiste goal van april?

  • Mohamed Ihattaren – Speelronde 28
  • Sébastien Haller – Speelronde 29
  • Dani de Wit – Speelronde 29
  • Davy Klaassen – Speelronde 30
  • Michael de Leeuw – Speelronde 30
34+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:35
3+
“Dubbele cijfers, dat had zomaar gekund”
20:23
81+
‘Feyenoord en Liverpool op details na rond’
20:13
13+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
123+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
163+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
82+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
376+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
48+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
164+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
173+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
226+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
33+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
63+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
220+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1565+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
54+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
206+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
282+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
43+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
136+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie