Verdachten racismezaak Den Bosch vrijuit door gebrek aan bewijs

Foto: Verdachten racismezaak Den Bosch vrijuit door gebrek aan bewijs

Er worden geen mensen gestraft naar aanleiding van de racismezaak rond FC Den Bosch. Het OM kan geen hard bewijs vinden tegen de twee verdachten, die zich in november 2019 schuldig zouden hebben gemaakt aan racistische aantijgingen tegen Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.

Op 17 november 2019 werd het duel FC Den Bosch – Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie tijdelijk stilgelegd vanwege racistische leuzen aan het adres van Mendes Moreira. De Brabanders hoopten de daders snel te kunnen vinden en te straffen met een stadionverbod, maar begin 2020 meldden de Brabanders al dat de zoektocht moeizaam verloopt.

“Het is volstrekt helder dat er die middag in Den Bosch de meest weerzinwekkende dingen zijn geroepen vanaf de tribune. De vraag is echter wat er precies door wie is gezegd. Alleen een vermoeden hebben is niet voldoende om iemand te vervolgen. Je hebt hard bewijs nodig en daaraan ontbreekt het in deze zaak simpelweg”, liet de officier van justitie maandag weten.

“Op beelden zie je mensen schreeuwen en roepen, maar het is niet helemaal duidelijk wat er wordt gezegd”, vervolgt de officier van justitie. “Wij hebben meerdere liplezers ingeschakeld om duidelijkheid proberen te krijgen over wat er precies door hen is geroepen, maar die specialisten komen niet tot een eenduidige vertaling van wat er geroepen is.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie