TRANSFERUURTJE: Ajax slachtoffer, Schmidt-transfer

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax slachtoffer, Schmidt-transfer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Volgens de Duitse krant BILD zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat de toekomst van PSV-coach Roger Schmidt in de Bundesliga ligt. Hertha BSC zou de oefenmeester van de Eindhovenaren namelijk maar wat graag binnen willen halen. Eerder werd Schmidt al gelinkt aan de vanaf aankomende zomer vacante positie van hoofdtrainer bij Eintracht Frankfurt: Adi Hütter volgt bij Borussia Mönchengladbach Marco Rose op, die op zijn beurt aan de slag gaat bij Borussia Dortmund als eindverantwoordelijke. Nu wordt Schmidt dus ook aan Hertha BSC gelinkt. Op dit moment heeft Pál Dárdai het nog voor het zeggen in Berlijn, maar technisch directeur Fredi Bobic wil voor een frisse wind zorgen en heeft een voorkeur voor een samenwerking met de PSV-coach, aldus BILD.

Aan de ene kant is het natuurlijk goed nieuws voor Ajax dat er geen Super League komt, maar de Amsterdammers dreigen wél het slachtoffer te worden van een aardverschuiving bij Manchester United. Daar houdt CEO Ed Woodward ermee op. De beleidsbepaler vertrekt aan het einde van het huidige kalenderjaar bij de Red Devils, en die lijken al een opvolger te hebben geïdentificeerd: algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax. De voormalige doelman heeft natuurlijk een rijk verleden op Old Trafford… Gisteren werd de naam van Van der Sar al genoemd door veel United-fans, maar nu doet ook Samuel Luckhurst, chef-sport bij Manchester Evening News, een duit in het zakje. Op Twitter schrijft hij: “Edwin van der Sar is de ideale vervanger van Woodward. Hij is een voetbalman met ervaring, beschikt over de juiste competenties (Van der Sar beschikt over een master op het gebied van sport en brandmanagement), heeft eenzelfde soort functie bij Ajax, vindt supporters belangrijk én heeft voor United gespeeld.”

Buitenland:

Memphis Depay gaat in de aankomende zomer een transfer maken van het Franse Olympique Lyon naar het Spaanse FC Barcelona, zo voorspelt Catalunya Ràdio. Het radiostation weet dat de aanvaller al in onderhandeling is met de Catalanen. Het heeft er alle schijn van dat Sergio Agüero binnenkort officieel aankondigt dat hij transfervrij overstap van Manchester City naar het Camp Nou-stadion, maar ook Memphis verbindt zich dus (kosteloos, ook hij beschikt over een aflopend contract) aan Barça. Volgens het hierboven genoemde medium had het management van Depay onlangs een ontmoeting met directeur voetbalzaken Mateu Alemany van de Catalanen. Oefenmeester Ronald Koeman wil hem ongelooflijk graag hebben en hij krijgt zijn zin. In de afgelopen zomer was Memphis al dicht bij een transfer naar Barça, maar toen ging dit niet door. Catalunya Ràdio stelt dat de Oranje-sterkhouder nu genoegen neemt met een salaris dat lager is dan hem aanvankelijk voorgespiegeld werd, maar dat heeft alles te maken met de financiële problemen in Catalonië.

Vertrekt Kylian Mbappé dan toch bij Paris Saint-Germain? Hij heeft zijn tot medio 2022 doorlopende contract in ieder geval nog niet verlengd, en de Franse aanvaller zou zelfs al op huizenjacht zijn in Madrid. Klopt dat, dan wijst dat natuurlijk op een naderende transfer. Voetbal International schrijft op woensdagochtend: “Kylian Mbappé wordt de afgelopen weken iedere dag wel in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid. De Fransman heeft zijn tot medio 2022 doorlopende contract bij Paris Saint-Germain nog altijd niet verlengd en het is een publiek geheim dat Real de droomclub is van de 22-jarige aanvaller. Volgens Goal heeft Mbappé een vertegenwoordiger zelfs al op huizenjacht gestuurd in Madrid. Wordt ongetwijfeld vervolgd.” Voorzitter Florentino Pérez van Real zei onlangs nog: “Fans vragen me steeds om Mbappé te halen. Mijn antwoord? Maak je geen zorgen. De waarheid is dat hij erg goed is. Ik heb nooit over hem gesproken, tot nu dan. Ik weet niet hoe het afloopt met zijn contract met PSG.”

Vertrekt Schmidt bij PSV?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie