FC Emmen mag dromen van handhaving

FC Emmen sprokkelde in de eerste seizoenshelft van de Eredivisie bijna geen punten, maar de laatste tijd doet de ploeg het behoorlijk sterk. Is handhaving dan toch nog een mogelijkheid? Afgaande op het spel van het team van oefenmeester Dick Lukkien tegen RKC Waalwijk wél.

Emmen schoot uit de startblokken op De Oude Meerdijk en Michael de Leeuw was tot twee keer toe dicht bij het openingsdoelpunt. De spits scoorde niet, maar Nick Bakker deed dat wel. En al in de zeventiende minuut werd het ook 2-0 door een goal van Luka Adzic, na een verfijnd passje van Sergio Peña.

Na een half uur spelen kreeg de thuisploeg ook nog eens een strafschop. Vurnon Anita maakte een overtreding op De Leeuw en scheidsrechter Danny Makkelie moest wel naar de stip wijzen. Goalie Kostas Lamprou bracht eerst nog redding op de inzet van Peña, maar de rebound verdween wel in het netje.

Pas in de blessuretijd van de wedstrijd redde Cyril Ngonge de eer voor RKC, met een 3-1 eindstand als gevolg. Emmen staat nu nog maar vier punten achter op de nummer zestien VVV-Venlo en de nummer vijftien Willem II. Handhaving is dus weer binnen handbereik.

Scoreverloop: 1-0 (10′) N. Bakker, 2-0 (17′) L. Adzic, 3-0 (32′) S. Peña, 3-1 (90′) C. Ngonge