Faillissement treft clubs én Johan Cruyff Foundation

Foto: Faillissement treft clubs én Johan Cruyff Foundation

De Nederlandse sportdrankfabrikant O’sonyq is failliet verklaard. Het bedrijf uit Rijswijk heeft daarmee tal van voetbalclubs én organisaties zoals de Johan Cruyff Foundation te pakken.

RTL Nieuws schrijft: “O’sonyq werd in 2018 opgericht door ondernemer Marcel Kraaibeek en twee mede-oprichters. Met financiële steun van een investeerder bracht het bedrijf een glutenvrij en vegan sportdrankje op de markt, met weinig suikers en calorieën. De sportdrankfabrikant uit Rijswijk maakte publicitair een vliegende start, door dat jaar gelijk al een sponsorcontract binnen te slepen bij de Italiaanse topclub Juventus.”

Clubs als Vitesse, FC Volendam, FC Den Bosch en FC Dordrecht sloten ook een samenwerking met de fabrikant. Ook buitenlandse clubs als AS Monaco, VfL Wolfsburg, Everton, West Ham United en Rangers FC gingen een deal aan. “Ten slotte sloot de sportdrankmaker dat jaar een contract met de Johan Cruyff Foundation. De organisatie, die jeugdsport stimuleert door voetbalveldjes aan te leggen, zou drie jaar lang geld van O’sonyq ontvangen”, zo weet RTL.

Nu blijkt dat O’sonyq eind 2019 al in de problemen kwam. Op dat moment bedroeg het eigen vermogen ruim één miljoen euro negatief, waarna ook nog eens interne onvrede ontstond. Uiteindelijk is het faillissement aangevraagd door twee schuldeisers, waaronder de Johan Cruyff Foundation. Laatstgenoemde partij erkent dit, maar wil geen financiële details kwijt. Wel zou het om een ‘substantieel bedrag’ gaan.

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
122+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie