Kluivert: “Het was gewoon een lekkere spitsengoal”

Foto: Kluivert: “Het was gewoon een lekkere spitsengoal”

Justin Kluivert kreeg in het EK-duel tussen Jong Oranje en Jong Duitsland een cadeautje van doelverdediger Finn Dahmen. Die blunderde namelijk opzichtig, waarna de aanvaller van RB Leipzig ontzettend simpel de 1-0 binnen kon tikken.

Bij de NOS reageert de oud-Ajacied: “Het was gewoon een lekkere spitsengoal. Gewoon lekker op volle snelheid het de keeper lastig maken en het cadeautje uitpakken. Dat heb ik vandaag denk ik wel gedaan. Ik ben er blij mee. Een doelpunt is een doelpunt. Ik had wel het gevoel dat hij voetballend wat moeilijkheden had. Ik zag al dat de ingooi met een stuiter op hem afkwam; heel moeilijk. Ik dacht: als ik nu vol op hem af sprint en de aanname is verkeerd, dan zal de trap ook niet zo goed zijn. En gelukkig gebeurde er wat ik dacht en mocht ik profiteren.”

Door het systeem van Jong Oranje stond Kluivert soms op een eilandje: “In de eerste helft had ik af en toe de bal en stond ik er alleen voor. Dan liep ik mezelf vast omdat ik geen kant op kon. Daar baalde ik wel van. Natuurlijk, je denkt als aanvaller aan scoren.” Illustratief was een moment toen hij de bal kort voor rust op de middellijn had en er geen speler voor de bal liep: “Ik maakte nog een schaar om mezelf wat tijd te geven, om te zoeken. Ik kon niet echt iemand vinden die vrij stond. Toen konden de Duitsers goed druk zetten en de bal veroveren. Dat was jammer. Maar dan moet je doorgaan en proberen de bal te veroveren.”

Fungeert Kluivert niet een stuk beter met een aanspeelpunt in de ploeg? “Ik zou het moeilijk kunnen zeggen. De trainer kiest voor deze opstelling en ik probeer mijn stinkende best te doen. Als de trainer ervoor kiest om een centrumspits op te stellen en mij daar omheen te laten spelen, dat zou denk ik ook goed werken. Ik doe gewoon mijn best voor het team om doelpunten te maken. Goed aanvallen en verdedigen.”

Is hij beter met een aanspeelpunt?

  • Zeker
  • Nee
35+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie