Willem II zet opmars voort met remise in Arnhem

Vitesse is bezig aan een uitstekend seizoen, maar heeft dat zondagmiddag geen vervolg gegeven. In het eigen Gelredome wist de nummer vier op de ranglijst niet te winnen van laagvlieger Willem II: 0-0.

Vitesse en Willem II zorgden voor een aantrekkelijke beginfase, waarbij doelman Remko Pasveer zelfs tot twee keer toe in actie moest komen om een verrassende achterstand te voorkomen. Na die fase was het echter meteen gedaan met de dreiging in de eerste helft. De Arnhemmers kregen te maken met de uitstekende organisatie neergezet door Zeljko Petrovic, die het momenteel goed voor elkaar heeft namens de ‘Tricolores’.

Ook in de tweede helft lukte het Vitesse maar niet om openingen te vinden in de hechte defensie van Willem II. De bezoekers kregen zelfs de beste kansen om er met de drie punten vandoor te gaan. Ché Nunnely stuitte op doelman Pasveer. Diezelfde doelman werd even later wel verslagen door Leeroy Owusu, maar de doorgebroken Willem II’er schoot de bal slechts in het zijnet.

Vitesse blijft door deze remise op drie punten van PSV en AZ. Willem II klimt één plekje op de ranglijst, waar VVV-Venlo op doelsaldo onder de rode streep komt te staan.