ADO hoopt op stunt tegen Ajax: “Hopelijk krijg ik de ruimte”

Foto: ADO hoopt op stunt tegen Ajax: “Hopelijk krijg ik de ruimte”

ADO Den Haag staat zondagavond voor een ogenschijnlijk onmogelijke opdracht. De Hofstadclub heeft de punten hard nodig, maar de kans is klein dat de Hagenezen lukt tegen een ongenaakbaar Ajax. 

Het is voor ADO misschien wel dé wedstrijd van het jaar. Voor de supporters dan, want op sportief vlak lijkt er niet veel te halen voor de Hofstedelingen. De spaarbare momenten die de Hagenezen zullen krijgen in de strijd met de koploper van de Eredivisie, zullen daarom ook benut moeten worden. Daar is Bobbey Adekanye zich maar al te goed van bewust. De snelle aanvaller van ADO schoot tegen PSV een bal tegen het net en hoopt dat ook tegen Ajax te kunnen doen. 

In gesprek met het Algemeen Dagblad zegt Adekanye: “Wanneer je tegen de grote clubs speelt, denken ze meer aan aanvallen dan aan verdedigen.”

Daardoor ontstaat er meer ruimte voor spelers zoals Adekanye, die met zijn snelheid een belangrijk counterwapen heeft voor ADO. Dat leverde hem tegen PSV een doelpunt op, ook al was dat niet genoeg voor een resultaat. “Hopelijk krijg ik tegen Ajax de ruimte die ik tegen PSV ook kreeg. Ik ga daar in ieder geval de hele wedstrijd op loeren. En als ik de kans krijg, moet ik er ook staan. En ik zal er ook staan, want de punten zijn heel belangrijk voor ons op dit moment.”

ADO trapt om 20:00 uur af in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax.

Maakt ADO een kans vanavond?

  • Nee, zeker niet
  • Ja, denk het wel
284+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie