De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Eredivisie-kraker!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Eredivisie-kraker!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn er topwedstrijden te zien en dus zetten wij waar en wanneer je ze kunt zien op een rij!



Zaterdag 20 maart



Na de slotwedstrijden in de Champions League en Europa League weten we eindelijk hoe de kwartfinales eruit komen te zien. Flinke krakers worden verwacht, maar daar gaan we het nu niet over hebben. Dit weekend is er in de Eredivisie immers ook weer genoeg om van te genieten. Tijd om vooruit te blikken.



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 20 maart hieronder:


16.30 uur op ESPN: Fortuna Sittard – FC Utrecht, 20.00 uur op ESPN: Feyenoord – FC Emmen, 21.00 uur op ESPN 2: RKC Waalwijk – FC Groningen


Het plezier start allemaal al vroeg, want om half vijf ontvangt Fortuna Sittard een gewaagde tegenstander uit Utrecht. De Domstad-ploeg komt namelijk op bezoek om te vechten voor aansluiting met de nummer 6 op de ranglijst. Fortuna zelf vecht echter voor een ander doel, namelijk om in het linkerrijtje te komen!

Wanneer de klok acht slaat, is het tijd voor de volgende belangrijke strijd. In Rotterdam barst het duel los tussen Feyenoord en FC Emmen. De laatstgenoemde club heeft na maanden van verlies eindelijk de smaak te pakken. Al vier wedstrijden op rij is er niet meer verloren en eindelijk lijkt er uitzicht te komen om toch nog een seizoen in de Eredivisie te blijven. Om die droom waar te maken moet er alleen wel van Feyenoord gewonnen worden, want de tijd begint te dringen. 



De avond sluiten we af met RKC Waalwijk dat bezoek krijgt van de nummer 6 op de ranglijst. FC Groningen komt op bezoek in Waalwijk om drie punten te halen. Vraag is of RKC weerstand weet te bieden tegen het verrassend goede Groningen. Bij winst komt de uitploeg dichterbij de vijfde plek. Mits Feyenoord verliest is het gat dan nog slechts een punt.


Een greep uit de leukste uitzendingen in het buitenlands voetbal van 20 maart hieronder:


13.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Athletic Club – Eibar, 15.50 uur op Ziggo Sport: Celta Vigo – Real Madrid, 18.15 uur op Ziggo Sport: Match of the Day: Everton – Manchester City (FA Cup)


Wie liever het buitenlandse voetbal volgt, kan op de zaterdag lekker gaan zitten voor een aantal toffe wedstrijden. Hoewel het niet de grootste krakers van de maand zijn, mogen we zeker niet klagen. Het begint allemaal rustig in de middag met Athletic Club dat het tegen Eibar opneemt.




Toch zijn we eerder geïnteresseerd in de La Liga-strijd die later volgt. Dan neemt Celta de Vigo het op tegen Real Madrid. De Koninklijke komt op bezoek en heeft drie punten nodig als het uitzicht wil houden op het kampioenschap. In La Liga spant het er namelijk om met Atlético Madrid op kop, gevolgd door Barcelona en daaronder Real Madrid. 



De mooiste buitenlandse wedstrijd komt van Engelse bodem. Daar nemen Everton en Manchester City het tegen elkaar op in de FA Cup. De kwartfinales zijn aangebroken en dat betekent prachtige affiches. Deze match wil je dan ook niet missen, omdat het schijnbaar onverslaanbare Manchester City misschien wel moeite krijgt met Everton. 


Zondag 14 maart 



In de Eredivisie staan voor de zondag weer een aantal mooie affiches op de planning. Vanaf 12.15 is het aan de lopende band plezier met toffe wedstrijden. Hoogtepunt van de dag moet wel de kraker tussen PSV en Feyenoord zijn.  



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 21 maart hieronder:


12.15 uur op ESPN 3: PEC Zwolle – VVV-Venlo, 14.30 uur op ESPN: Vitesse – Willem II, 14.30 uur op ESPN 2: AZ – PSV, 16.45 uur op ESPN: Heracles Almelo – Sparta Rotterdam, 20.00 uur op ESPN: Ajax – ADO Den Haag


Deze zondag trappen we af in Zwolle, waar PEC het opneemt tegen VVV-Venlo. Het is een kraker in het rechterrijtje, want beide clubs staan niet heel ver van de degradatiezone. Met slechts vijf punten verschil staat PEC op de rand van de afgrond, terwijl VVV maar één punt boven de ondergrens bungelt.  

Wanneer het laatste fluitsignaal klinkt is het voor ons al weer tijd om door te schakelen naar Arnhem. Daar treft Vitesse Willem II. Bij winst kan de thuisploeg de derde plek overnemen én misschien zelfs een blijvend gat slaan met AZ. De Alkmaarders spelen een kraker tegen PSV rond dezelfde tijd, waarbij, ongeacht de verliezer, meer spanning terugkeert in de top van de Eredivisie. Tenminste, om de tweede plek.



Later op de avond wordt afgesloten met twee wedstrijden. Eerst neemt Heracles het om kwart voor vijf op tegen Sparta Rotterdam, waarna Ajax om acht uur tegen ADO Den Haag de week afsluit. Een prima zondag voor de Eredivisie dus!



Een greep uit de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 21 maart hieronder:

13.25 uur op Ziggo Sport Voetbal: Club Brugge – Antwerp, 13.55 uur op Ziggo Sport: FA Cup: Chelsea – Sheffield United, 15.50 uur op Ziggo Sport: West Ham United – Arsenal, 17.05 uur op Ziggo Sport: Match of the Day: Leicester City – Manchester United (FA Cup), 20.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Real Sociedad – FC Barcelona

Wie niet voor de prachtige middag op eigen bodem kiest, heeft natuurlijk ook nog buitenlands voetbal om van te genieten. Deze zondag staat er ook weer genoeg genot op de planning. Zo speelt Club Brugge thuis tegen Antwerp en mag Chelsea aantreden tegen Sheffield United.



Toch is de mooiste wedstrijd van de zondagmiddag op een andere plek in Engeland. In Leicester neemt de thuisploeg het op tegen Manchester United. Er wordt gestreden om een halve finale-ticket voor de FA Cup. FC Barcelona sluit het weekend af met een bezoekje aan Real Sociedad.

Wat is de mooiste wedstrijd van het weekend?

  • Everton – Manchester City
  • AZ – PSV
  • Club Brugge – Antwerp
  • West Ham United – Arsenal
  • Leicester City – Manchester United
  • Anders
20+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie