“Nu blijft het gaatje en dat vind ik jammer”

Foto: “Nu blijft het gaatje en dat vind ik jammer”

In het Abe Lenstra Stadion kwam sc Heerenveen gisteren niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Twente en volgens oefenmeester Johnny Jansen schieten de Friezen daar niet veel mee op. Hij had op meer gehoopt, om de tegenstander onder druk te zetten op de ranglijst.

Voetbal International citeert de coach: “Ik vind dat er een ploeg stond die geknokt heeft en in dat opzicht de boodschap begrepen heeft. Maar qua resultaat kan ik niet tevreden zijn. Ik had drie punten gewild, dan kun je FC Twente op de ranglijst onder druk zetten. Nu blijft het gaatje en dat vind ik jammer.”

Hij gaat verder: “We hebben te weinig gecreëerd. Van tevoren weet je dat je veel types hebt die vooral in de bal komen. Bovendien was de bezetting van het middenveld nieuw ten opzichte van de vorige wedstrijden. Dat houdt ook in dat je op bepaalde dingen net niet de vastigheden en afstemming hebt waar je naar zoekt.”

Met Lasse Schöne, Joey Veerman, Siem de Jong en Tibor Halilovic beschikt Heerenveen over goede voetballers in de as, maar is er wel genoeg dynamiek en loopvermogen? “Ik snap die vraag wel, ik weet dat dat zo is. Wat er nog eens bij kwam, is dat we ook nog eens Henk Veerman misten. Hij is iemand die dat wel in zijn spel heeft. Kijk, het zijn allemaal goede voetballers. Maar als je jongens als Lasse en Siem in de duels wilt laten komen, dan moet je het veld zonder bal héél klein maken. Want als de ruimtes groter zijn, wordt het voor hen lastig.”

Had jij ook op meer gehoopt?

  • Ik wel
  • Ik niet
41+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie