TRANSFERUURTJE: Ajax-hattrick, Drommel-nachtmerrie

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-hattrick, Drommel-nachtmerrie

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax is de laatste jaren bijzonder actief op de Braziliaanse transfermarkt en scoorde de handtekeningen van David Neres en Antony bij São Paulo. Volgens de krant Gazeta Esportiva azen de Amsterdammers nu op een hattrick. De huidige nummer één van de Eredivisie zou namelijk een derde Braziliaan aan willen trekken. Het gaat om keeper João Paulo van Santos, en het bovengenoemde medium stelt dat de interesse van directeur voetbalzaken Marc Overmars alleszins concreet is. Hij zou namelijk al contact opgenomen hebben met de vertegenwoordigers van de goalie, die dit weer doorgespeeld hebben richting de werkgever van Paulo. De doelman in kwestie is 25 jaar oud en heeft nog een contract tot medio 2025 bij Santos. De voormalige club van Neymar bezit 70 procent van zijn transferrechten en de overige 30 procent wordt door Paulo zelf beheerd. Zijn transferwaarde wordt geschat op 700.000 euro, dus vermoedelijk is hij niet zo’n hele dure klant.

Volgens journalist Freek Jansen van Voetbal International moeten we niet raar opkijken als Ajax zich in de aankomende zomer daadwerkelijk bij PSV meldt voor Mohamed Ihattaren. De Amsterdammers overwegen het talent namelijk écht te halen. In het voetbalpraatprogramma Studio Voetbal zegt Jansen: “Bij Ajax wordt zijn naam intern natuurlijk genoemd. Als je gaat kijken welke spelers er nu in de Eredivisie actief zijn en interessant zijn voor Ajax, dan hoor je binnen de club wel dat zijn naam valt. Maar op dit moment is dat niet aan de orde.” Volgens de journalist wordt het hoe dan ook interessant: “Stel dat Ajax 12 miljoen euro biedt voor hem en er is een club uit het buitenland die acht miljoen biedt, dan komt PSV wel in een gewetenskwestie. Het liefst willen ze natuurlijk niemand naar Ajax laten gaan en al helemaal niet een speler waar ze zelf zo weinig uit hebben gehaald.”Lars Unnerstall vertrekt in de aankomende zomer bij PSV en gaat bij FC Twente keepen en in het Philips Stadion hoopt men dat Joël Drommel de omgekeerde weg wil bewandelen. Willem van Hanegem denkt echter dat de nachtmerrie van de goalie uit kan komen als hij voor Eindhoven kiest. In zijn column in het Algemeen Dagblad legt hij uit: “Joël Drommel van FC Twente vind ik een groot talent. Ik hoor dat PSV hem wil hebben. Laat hem nou alsjeblieft niet tekenen als die Yvon Mvogo er nog is. Die eigenwijze Duitse trainer heeft die Zwitser helemaal zelf gehaald en die laat hij altijd staan.” De Kromme vervolgt: “Drommel komt daar dus op de bank terecht. Hij moet ergens eerste keus worden, anders gaat het zoals eerder met Eloy Room bij PSV en ook een beetje zoals nu met Kjell Scherpen bij Ajax. Je raakt uit beeld en dat is doodzonde.”

Willem van Hanegem vraagt zich af of Feyenoord er wel slim aan doet om Jens Toornstra een nieuw contract te geven. De middenvelder ligt nog tot medio 2022 vast in De Kuip, maar wil zelf graag bijtekenen, zo gaf hij al eerder aan. In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft De Kromme: “Bij het tekenen van een contract moet je niet te impulsief zijn. Ook als club niet. Jens Toornstra deed het goed tegen VVV. Dan hoor ik weer overal dat Feyenoord nog jaren met hem door moet. Zo werkte het vaak bij Feyenoord. Een paar goede wedstrijden en hup, een prachtig nieuw contract. Denk aan Kornejev, Van der Heijden, Biseswar en Achahbar.” Van Hanegem vervolgt zijn verhaal: “Ik weet ook wel dat Toornstra veel meer heeft betekend voor Feyenoord dan die vier gasten, ik ben niet gek. Maar Toornstra ligt nog een jaar vast, is 33 jaar als dat contract afloopt en een paar weken geleden vond ik óók hem gewoon door het ijs zakken, samen met de rest van de ploeg.”


Buitenland:

Joan Laporta werd gisteravond opnieuw verkozen tot president van de Primera División-grootmacht FC Barcelona, en daarbij hoort natuurlijk een overwinningsspeech! De Catalaan liet meteen het een en ander weten over de toekomst van Lionel Messi in Catalonië. Allereerst riep hij: “De fantastische Barcelona-familie zal alle problemen overwinnen en de doelen bereiken. We zullen afstand nemen van ‘catastrofisme’ om de uitdagingen aan te gaan.” Daarna richtte Laporta zijn vizier op een eventuele contractverlenging voor Messi: “Vandaag was het twintig jaar geleden dat een jongen met de naam Leo Messi debuteerde in de Barcelona-jeugd, vandaag kwam de beste voetballer in de wereld stemmen met zijn zoon. En dat betekent dat hij Barcelona wil. Wij zijn één grote familie. Ik moedig hem aan om verder te gaan bij Barcelona, omdat dat is wat wij allen willen. Applaus voor Messi.”

Blijft Messi bij Barça?

  • Ja
  • Nee
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:14
1+
PSV imponeert: “Heeft zeker met Van Basten te maken”
21:02
60+
‘Arne Slot incasseert Liverpool-dreun’
20:47
11+
Ten Hag clasht met Britse media
20:35
11+
“Dubbele cijfers, dat had zomaar gekund”
20:23
197+
‘Feyenoord en Liverpool op details na rond’
20:13
23+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
232+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
224+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
117+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
513+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
60+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
203+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
189+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
238+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
37+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
68+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
227+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1578+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
57+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
219+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie