Cambuur kan Eredivisie ruiken, Go Ahead haalt uit

SC Cambuur werd vorig seizoen promotie naar de Eredivisie ontnomen, maar dit seizoen kan het bijna niet meer fout gaan. Ook Telstar bleek vrijdagavond niet in staat om de koploper van de Keuken Kampioen Divisie af te stoppen: 3-1.

Al na elf minuten nam de formatie van Henk de Jong de leiding. Een goede aanval van Cambuur werd afgerond door de Fransman Robin Maulun. Nog binnen twintig minuten werd de 2-0 zelfs al een feit en wie anders dan topscorer Robert Mühren liet zich bejubelen door zijn teamgenoten. Mühren maakte het ditmaal af met een bekeken stiftballetje.

Rashaan Fernandes bracht vlak voor rust de spanning nog wel terug door er 2-1 van te maken, maar Telstar slaagde er niet in om de thuisploeg daadwerkelijk te laten wankelen. Tien minuten na de hervatting maakte Jarchinio Antonia er zelfs 3-1 van. Cambuur trok die marge over de streep en daarmee lonkt de Eredivisie. Cambuur moet bij de eerste twee eindigen, maar heeft al dertien punten meer dan nummer drie NAC Breda, dat wel een duel minder speelde.

Go Ahead wint ruim in Oss

TOP Oss heeft Go Ahead Eagles vrijdag slechts een minuut of veertig bij kunnen houden. Na een 0-1 ruststand, Jacob Mulenga brak de ban, liep de ploeg uit Deventer uit naar een afgetekende 0-4. Antoine Rabillard scoorde tweemaal, waar Giannis-Fivos Botos het slotakkoord voor zijn rekening nam.

Gaan Cambuur én De Graafschap promoveren?