Royston Drenthe beschuldigd van witwassen

Foto: Royston Drenthe beschuldigd van witwassen

Royston Drenthe wordt beschuldigd van witwassen. De oud-speler van Feyenoord en Real Madrid wil zelf echter juist zijn verloren geld terugzien, meldt zijn advocaat aan Omroep Brabant.

De speler van Real Murcia zou ‘betrokken zijn bij een criminele organisatie’. “Mijn cliënt is in 2018 door iemand gevraagd om geld uit te lenen. Dat heeft hij ook gedaan, wat op zich natuurlijk niet strafbaar is”, meldt advocaat Joes Blakborn. “Achteraf had hij dat natuurlijk liever niet gedaan, want kort voordat hij het terug zou krijgen, heeft justitie het in beslag genomen.”

Het betreffende geld werd door de politie in een auto aangetroffen. Justitie heeft nog niet kunnen bewijzen dat Drenthe een rol speelde in het witwassen. Als gevolg van de beslaglegging werd hij in 2020 nog persoonlijk failliet verklaard, en daar wil Drenthe nu een vergoeding voor terugzien. Drenthe wil uit veiligheidsoverwegingen niet zeggen aan wie hij het geld uitleende.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie