Vitesse maakt na goal Giakoumakis gehakt van VVV

Vitesse heeft op zaterdagavond vrij gemakkelijk gewonnen van VVV-Venlo (4-1). Het leek eventjes spannend te worden na een goal van Giorgios Giakoumakis, maar na dit doelpunt van de Griekse Eredivisie-topscorer zetten de Arnhemmers orde op zaken.

Al in de derde minuut van de wedstrijd in de GelreDome kwam de thuisploeg op voorsprong door een goal van Loïs Openda, die raak schoot na een voorzet van Armando Broja. Namens VVV maakte Giakoumakis de achterstand echter ongedaan vanaf elf meter, waardoor de beide teams met een gelijke stand de rust in gingen.

In de tweede helft was Vitesse verreweg de betere partij. Riechedly Bazoer baande zich met nog ongeveer een half uurtje te gaan een weg door de Venlose verdediging en verschalkte ook doelman Thorsten Kirschbaum. Giakoumakis kreeg hierna een grote kans op de 2-2, maar hij stuitte op goalie Remko Pasveer. Aan de andere kant van het veld was Sondre Tronstad wél trefzeker. Broja zorgde vervolgens voor de kers op de taart met de 4-1.

Scoreverloop: 1-0 (3′) L. Openda, 1-1 (19′) G. Giakoumakis, 2-1 (57′) R. Bazoer, 3-1 (75′) S. Tronstad, 4-1 (82′) A. Broja