Waarschuwing voor Kökcü: “Anders komen die clubs niet”

Foto: Waarschuwing voor Kökcü: “Anders komen die clubs niet”

Er is al veel gezegd en geschreven over Orkun Kökcü. De Turkse middenvelder zou een mooie transfer kunnen maken, maar duidelijk is ook dat hij geen topseizoen draait in Feyenoord-shirt.

Dennis van Eersel vraagt zich af hoe goed Kökcü nou echt is. “Je hoort dat hij bij veel clubs op een lijstje staat, maar als je kijkt naar wat hij heeft laten zien is dat vooralsnog niet overtuigend en stabiel. Zeker voor een jonge speler is het heel belangrijk hoe het elftal om hem heen draait, maar ik ben er nog niet van overtuigd dat dit de speler is die Feyenoord heel veel geld gaat opleveren”, stelt de clubwatcher in FC Rijnmond.

Ali Boussaboun worstelt ook met die vraag. “Op een gegeven moment was hij goed bezig, maar raakte hij geblesseerd. Hoe ga je daar mentaal mee om? En zijn kritiek op zijn rendement is terecht. Tegen Groningen schoot hij een bal die in Friesland belandde. Hij moet veel meer acties maken. Nu is het nog teveel tikkie-breed, tikkie-terug. Kökcü moet meer risico in zijn spel leggen, want anders komen die Europese clubs niet.”

Thomas Verhaar denkt dat Feyenoord en Kökcü nog zoeken naar de ideale positie. “Ze laten hem nu meestal op 10 spelen. Ik denk dat hij juist heel goed ervoor kan zorgen dat hij de 10 en de buitenspelers bedient. Dat hij er achter nog beter is. Kökcü is wel meer een passer dan een loper. Een ander type dan Toornstra. Maar dan kom je weer terug op begeleiden. Hoe haal je het uiterste uit zo’n jongen?”

Eens?

  • Ja
  • Nee
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie