Real Madrid maakt Spaanse titelstrijd weer spannend

De titelstrijd in de Spaanse Primera División ligt weer helemaal open. Koploper Atlético Madrid verloor verrassend van Levante (0-2) en daar profiteerde aartsrivaal Real Madrid dankbaar van op bezoek bij Real Valladolid: 0-1.

In het Estadio José Zorrilla werd er niet gescoord in de eerste helft. Kansen waren er wel, maar doelman Thibaut Courtois wist met een aantal uitstekende reddingen zijn team op 0-0 te houden. Aan de andere kant zag Mariano Díaz twee treffers afgekeurd worden en vergat Casemiro een vrije trap binnen te werken.

In de 65ste minuut maakte Casemiro zijn fout goed. Ditmaal trapte Toni Kroos een vrije trap bij de tweede paal, waar de Braziliaan de bal tegendraads binnen kopte: 0-1. Invaller Sergio Arriba verdubbelde die marge vlak voor tijd nog bijna.

Real Madrid heeft nu 52 punten. Dat zijn er drie minder dan koploper Atlético, dat nog wel een duel tegoed heeft. FC Barcelona kan zondag op zes punten van de nummer één komen door te winnen van Sevilla.

Scoreverloop: 0-1 (65′) Casemiro