VVV dankzij Giakoumakis na verlenging naar halve finale

Foto: VVV dankzij Giakoumakis na verlenging naar halve finale

VVV-Venlo mag zich bij de ploegen in de halve finale van de TOTO KNVB Beker voegen. Na een loodzware verlenging wonnen de Limburgers met 1-2 op bezoek bij Keuken Kampioen Divisionist NEC.

De eerste tien minuten in De Goffert waren voor NEC, dat vooral met scherpe omschakelingen meerdere keren gevaarlijk werd. Elayis Tavsan en Aymen Sellout hadden hun vizier echter niet op scherp. Wie dat wél had, was uiteraard Georgios Giakoumakis. De Griekse sensatiespits zette VVV na 23 minuten spelen op voorsprong; Giakoumakis stond randje buitenspel, maar de VAR greep niet in: 0-1.

Na de theepauze was het vooral VVV dat kansen kreeg, maar middenvelders Donis en Vito van Crooij faalden bij het afmaken van enorme kansen. De rekening daarvoor bleek duur, want Rangelo Janga sloeg na een uur spelen aan de andere kant wel toe. De NEC-spits trok het shirt van zijn directe opponent Gelmi welhaast uit, maar werd niét teruggefloten of ge-VAR’t: 1-1.

Ondanks een zinderende slotfase met kansen over en weer bleef het bij 1-1 na de reguliere speeltijd. In de verlenging leek de motor bij NEC, dat hard heeft moeten werken tegen de Eredivisionist, wel leeg. Het resulteerde in de 1-2 van Meritan Shabani; de voormalig Bayern München-speler die wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers debuteerde vandaag voor VVV als invaller en beloonde dat met een doelpunt. De assist kwam van Giakoumakis.

Een slotoffensief zat er voor het leeg gestreden NEC eigenlijk nauwelijks nog in, en dus gaat VVV door naar de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Daarin wacht een duel met Vitesse.

Scoreverloop: 0-1 (23′) Georgios Giakoumakis, 1-1 (57′) Rangelo Janga, 1-2 (105′) Meritan Shabani

Gaat VVV ook VItesse verslaan?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
226+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie