“Xavi Simons is zeker geen hype, Pochettino ziet iets in hem”

Foto: “Xavi Simons is zeker geen hype, Pochettino ziet iets in hem”

Xavi Simons manifesteert zich heel behoorlijk bij Paris Saint-Germain. Nadat de 17-jarige middenvelder al vijf keer bij de wedstrijdselectie zat van de hoofdmacht, mocht hij woensdagavond in de beker tegen Caen zijn debuut maken.

Simons mocht als invaller opdraven in de 78e minuut. Bij Voetbal International bespreekt Süleyman Özturk zijn potentie en kreeg als eerste vraag over Simons een mediahype is, of een toptalent. “Ik denk niet dat het een mediahype is”, maar voegt vervolgens toe: “Ja, het is wel een mediahype omdat we als Xavi Simons invalt dan is dat in Nederland meteen een explosie van nieuwsberichten. Maar het is voor hem natuurlijk heerlijk dat hij nu onder de nieuwe trainer, Pochettino, bij de groep zit, meetraind, bij  wedstrijdselecties wordt gehaald en nu ook mag invallen. Dat is een goed teken: dat betekent dat Pochettino dingen in hem ziet, die positief zijn. Het voetballend vermogen van Xavi Simons daar zal hij vast tevreden over zijn. Hij zal het op trainingen waarmaken, anders kom je er niet zo maar in.” 

Özturn vervolgt: “Hij is zeventien jaar, piepjong nog, ik hoop dat we hem een keer een hele wedstrijd kunnen zien. In een wedstrijd die Pochettino geschikt voor hem acht. Alleen Paris Saint-Germain moet er in de competitie nog behoorlijk aan trekken, want ze staan niet bovenaan met tien punten voorsprong. Helemaal niet zelfs en ik verwacht niet dat hij tegen Barcelona (in de Champions League, red.) in de basis begint.”

Zie jij Simons als toptalent?

  • Ja
  • Nee
111+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie