Nederlanders bij Club Brugge slaan ook in bekertoernooi toe

De Nederlandse enclave bij Club Brugge blijft sterk presteren. In het bekerduel loodsten onze landgenoot Blauw-Zwart in de achtste finale langs Antwerp (3-1). Bas Dost en Ruud Vormer noteerden belangrijke treffer, terwijl de laatste goal op aangeven van Noa Lang kwam.

Naast dit drietal had ook Stefano Denswil in de verdediging een basisplaats, Tahith Chong kwam een kwartier voor tijd als invaller binnen de lijnen waardoor het aantal Nederlanders op vijf uitkwam. Na een doelpuntloze eerste helft was het Hans Vanaken die vlak na rust de ban brak namens de thuisploeg. Tien minuten voor tijd kopte Bas Dost zijn volgende goal in dienst van Club tegen de touwen en leek zo de wedstrijd in het slot te gooien. De veelbesproken Didier Lamkel Zé deed echter iets terug: 2-1.

Uitgerekend jubilaris Ruud Vormer gooide de wedstrijd in het slot. In zijn 300e duel voor de Belgische topclub scoorde hij na een combinatie met Noa Lang. Club blijft geweldig op dreef en haalt zo de kwartfinale van het bekertoernooi.

Scoreverloop: (49′) Vanaken 1-0 (80′) Dost 2-0 (83′) Lamkel Zé 2-1 (85′) Vormer 3-1