“Als Noa zo doorgaat, dan kan hij zéker de absolute top bereiken”

Foto: “Als Noa zo doorgaat, dan kan hij zéker de absolute top bereiken”

Noa Lang transfereerde in de afgelopen zomer van Ajax naar Club Brugge en doet het sindsdien geweldig in de Belgische Jupiler Pro League. Zijn maatje Justin Kluivert heeft hoge verwachtingen van de carrière van de aanvaller.

De goede prestaties van Lang bij onze zuiderburen verrassen hem niet. In het Algemeen Dagblad zegt Kluivert: “Als je weggaat uit Nederland word je snel volwassener. Spelen op het hoogste niveau verandert je als mens en als speler. Dat is ook wat Noa nodig had. Dit is een nodige stap geweest en er gaan er nog meer komen. Als Noa zo doorgaat, dan kan hij zéker de absolute top bereiken. Ik heb er alle vertrouwen in.”

De vleugelspits van het Duitse RB Leipzig droomt: “Samen bij Oranje zou heel leuk zijn. En als ik eerlijk ben, dan is dat ook mogelijk. Het is alvast een droom die we delen.”

Lang heeft wel een gebruiksaanwijzing, weet ook Kluivert: “Je moet hem de vrijheid laten om zijn eigen keuzes te maken. Op en naast het veld. Pas dan kun je het beste in hem naar boven halen. Nu voelt hij zich goed – Noa is op zijn gemak. En dan zie je tot wat hij in staat is. Of deze stap noodzakelijk was? Ik weet wat hij kan. Of dat bij Ajax eruit was gekomen zoals nu bij Brugge, dat is moeilijk te zeggen. Het maakt ook niet zo heel veel uit. Dat Ajax hem liet lopen? Achteraf zeggen mensen altijd of iets goed of slecht is geweest, maar je weet het nooit. Op dat vlak zijn we hetzelfde – we kijken nooit achterom. Dat is ook de reden waarom we altijd naar elkaar toe zijn gekropen.”

Samen in Oranje?

  • Ik zie het gebeuren
  • Ik zie het niet gebeuren
114+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie