‘Veronica Inside wankelt door gigantisch drama’

Foto: ‘Veronica Inside wankelt door gigantisch drama’

Er dreigt een waar drama voor Veronica Inside. Het programma zorgde jarenlang voor hoge kijkcijfers, maar sinds de rel in 2020 zijn de cijfers een stuk minder.

“Hoewel alle tv-zenders flink profiteren van de coronabonus, zitten Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp juist in een dip”, schrijft Mediacourant.nl. “Veronica Inside haalde in het eerste seizoen, 2018/2019, maar liefst 30 keer de kijkcijfer top vijftien. Bij het tweede seizoen (2019/2020), die met de racismerel eindigde, bleef de teller steken op 19 keer.”

“Het huidige seizoen stelt hevig teleur: van de 34 afleveringen haalde er slechts 1 de kijkcijfer top vijftien, namelijk de seizoenspremière”, zo weet het medium. “De seizoenspremière van Veronica Inside scoorde afgelopen september een prima 769.000 kijkers. Het was de eerste aflevering na de veelbesproken racismespecial, dus daar zaten veel nieuwsgierige kijkers tussen. De racismespecial wist drie maanden daarvoor maar liefst 1,7 miljoen kijkers te boeien, een historisch record.”

Veronica Inside profiteert ook niet van alle coronabeperkingen. “Voor veel tv-programma’s zal het een bittere pil zijn als Hugo de Jonge ons ooit uit de coronacrisis leidt, maar voor Veronica Inside kan die pil misschien wel éxtra bitter smaken. Als VI tijdens deze lockdown al in een dieptepunt zit, hoe gaat dat dan straks als we allemaal weer worden vrijgelaten? De tijd zal het leren: de mannen van Veronica Inside hebben voor vier jaar getekend bij Talpa en dat betekent dat ze na de zomer aan hun laatste seizoen beginnen. Kunnen ze stoppen op hun hoogtepunt of toch niet?”

Heeft dit programma nog toekomst?

  • Ja
  • Nee
3838+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie