Vitesse medekoploper dankzij Riechedly Bazoer

Het is Vitesse op zaterdagavond gelukt om op gelijke hoogte te komen met Eredivisie-koploper Ajax. De Arnhemmers hadden in het eigen GelreDome genoeg aan één doelpuntje tegen FC Groningen: Riechedly Bazoer werd matchwinner.

In de openingsfase gebeurde er niet zo heel veel in Arnhem, maar daarna nam de thuisploeg het heft in handen. We moesten echter een half uur wachten op de eerste grote kans van de partij, want toen legde Loïs Openda de bal aan de rand van de zestienmeter van Groningen klaar voor Matús Bero, maar die schoot de bal rakelings naast de paal.

In de 37e minuut van het duel maakte scheidsrechter Björn Kuipers aanvankelijk een grote fout. Riechedly Bazoer schoot tegen de onderkant van de lat, waarna de bal de doelmond uit stuiterde. De arbiter liet doorspelen, maar de beelden moesten toch nog eventjes gecheckt worden. Het bleek dat de middenvelder een doelpunt had gemaakt: 1-0 dus.

In de tweede helft kreeg Groningen wel kleine kansjes op de gelijkmaker (Ahmed El Messaoudi bijvoorbeeld), maar eigenlijk had Vitesse er gewoon 2-0 van moeten maken. Oussama Tannane verraste Sergio Padt bijna met een schot van afstand, maar het ging nét goed voor de keeper. Het bleef bij 1-0.

Scoreverloop: 1-0 (36′) R. Bazoer