Aboukhlal laat AZ in slotfase ontsnappen tegen ADO

Foto: Aboukhlal laat AZ in slotfase ontsnappen tegen ADO

AZ heeft de fraaie overwinning op PSV (1-3) een moeizaam vervolg gegeven in het eigen AFAS Stadion. De Alkmaarders trokken de zege op ADO Den Haag pas in de eindfase naar zich toe: 2-1.

Halverwege stond de brilstand nog op het scorebord. AZ kreeg via Albert Gudmundsson twee enorme kansen, maar eerst schoot de IJslander over na een blunder van Michiel Kramer en even later schoot hij naast na goed voorbereidend werk van Myron Boadu. Tussendoor stuitte Vicente Besuijen namens ADO op doelman Marco Bizot.

Gudmundsson kreeg nóg een grote kans om de score te openen. De AZ-aanvaller wilde een rebound verzilveren na een schot op de lat, maar doelman Luuk Koopmans werd daarbij hard geraakt. Ondanks deze ‘klap’ kwam de sluitpost wel als winnaar uit dit duel.

ADO hield dus de nul in de eerste helft en kwam na een klein uur spelen zelfs op voorsprong in Alkmaar. De AZ-defensie kreeg een voorzet vanaf de linkerkant niet weggewerkt en daardoor kon Kramer van dichtbij de 0-1 achter Bizot schieten.

De Haagse ploeg slaagde er niet in om deze voorsprong te behouden. Zakaria Aboukhlal gleed de 1-1 tegen de touwen. AZ ging daarna nog op jacht naar de benodigde drie punten en kreeg in de slotfase loon naar werken. Via de binnenkant van de paal schoot opnieuw Aboukhlal raak.

Scoreverloop: 0-1 (58′) Michiel Kramer, 1-1 (72′) Zakaria Aboukhlal, 2-1 (89′) Zakaria Aboukhlal

Is AZ nog een titelkandidaat?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
150+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie