Utrecht nuanceert ‘Eredivisie-aanval’: “Totaal niet reëel”

Foto: Utrecht nuanceert ‘Eredivisie-aanval’: “Totaal niet reëel”

FC Utrecht wilde dit seizoen een aanval inzetten op de traditionele topdrie en AZ. In plaats daarvan is de club uit de Domstad afgezakt naar een plaats in de middenmoot van de Eredivisie.

Technisch directeur Jordy Zuidam geeft toe dat het ‘tot nu toe tegen’ is gevallen. “Mede ook omdat het verwachtingspatroon ontzettend hoog is. Dat komt door die ambitie, die iets anders bedoeld was dan het is neergezet. Maar daarbij moeten we ook naar onszelf kijken, naar de manier waarop we dat hebben uitgesproken”, vertelt hij aan De Telegraaf.

Zuidam legt uit: “Wat we bedoelden, was dat we na vijf jaar een topzesklassering en twee bekerfinales wilden kijken of we dit seizoen iets meer konden doen. Daarvoor hebben we de groep bij elkaar gehouden en de selectie een kwaliteitsimpuls gegeven met enkele gerichte versterkingen. Maar we hebben nooit bedoeld dat we structureel met de topdrie mee willen gaan doen, want dat is totaal niet reëel als je naar de budgetten kijkt.”

Of het een verloren seizoen betreft? “Ik denk dat het nog veel te vroeg is om te spreken over een verloren jaar. Onze doelstelling is onveranderd en dat is de topzes halen. Daar staan we met een negende plaats en één wedstrijd minder gespeeld niet zo ver achter. Het is voor ons niet voor het eerst dat we tegenvallend aan het seizoen beginnen, ook onder Erik ten Hag is dat ons eens overkomen. We hebben er vertrouwen in dat we ons ook nu ervan weten te herstellen.”

Geloof je zijn verhaal?

  • Ja
  • Nee
78+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie