TRANSFERUURTJE: Slot weg bij AZ, dubbelslag Ajax

Foto: TRANSFERUURTJE: Slot weg bij AZ, dubbelslag Ajax

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

AZ heeft per direct afscheid genomen van zijn oefenmeester Arne Slot. De Alkmaarders spelen dit weekend in de Eredivisie tegen FC Groningen, maar de coach zit op zondagmiddag al niet meer op de bank in het AFAS Stadion. Het Algemeen Dagblad schrijft op zaterdagochtend: “AZ heeft trainer Arne Slot per direct uit zijn functie ontheven. De trainer zit zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen al niet meer op de bank bij de Alkmaarders.” De krant vervolgt: “De clubleiding moet het besluit nog toelichten, maar het heeft er alle schijn van dat de top van AZ zeer verbolgen is dat Slot in verregaande onderhandeling is met Feyenoord. De trainer zou de leiding van AZ niet op de hoogte hebben gebracht. De Rotterdammers hopen snel tot een officieel akkoord te komen met Slot. De trainer was vanochtend nog niet voor commentaar bereikbaar.”

Ajax betaalde ongeveer 12 miljoen euro voor David Neres en 15,75 miljoen euro (exclusief bonussen) voor Antony, maar beide vleugelspitsen zijn nu al vele malen meer waard. Dit smaakt naar meer, zouden de Amsterdammers nu denken. Volgens de Braziliaanse media heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars namelijk een oogje op Brenner Souza da Silva én Igor Gomes, die allebei onder contract staan bij São Paulo. De beleidsbepaler zou wel heil zien in de komst van de twintigjarige spits en de 21-jarige spelbepaler. Wil hij daadwerkelijk spijkers met koppen slaan, dan moet hij wel over de brug komen met flinke miljoenenbedragen. Brenner heeft een clausule in zijn contract staan waardoor hij voor 50 miljoen euro mag vertrekken, al neemt São Paulo vermoedelijk wel genoegen met minder. Voor Gomes moet Overmars naar verluidt denken aan een ‘Antony-achtig’ bedrag. De middenvelder lijkt ook wat haalbaarder, omdat de spits gevolgd wordt door onder meer Juventus, AC Milan, SS Lazio, Arsenal en Paris Saint-Germain.AS Roma wordt nu al een tijdje in verband gebracht met Steven Berghuis, maar volgens de Italiaanse media hebben de Romeinen ook interesse om aan de slag te gaan met een hele andere Feyenoorder: de 21-jarige middenvelder Jordy Wehrmann. Een weekje geleden maakte de jongeling zijn basisdebuut voor de Rotterdammers tegen FC Utrecht en volgens journalist Flavio Tassotti van onder meer Tele Radio Stereo en TeleRoma staat hij er goed op bij de scouts van Roma. Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat de werkgever van Rick Karsdorp een goedkope aanwinst ziet in Wehrmann. Die beschikt in De Kuip namelijk over een contract dat aan het einde van dit seizoen afloopt, al staat daar wel een optie in voor nóg een seizoen.

Buitenland:

Aanvankelijk werd Lionel Messi vooral aan een transfer naar Manchester City gelinkt, maar de Citizens kunnen hem vermoedelijk niet betalen. Het begint er meer en meer op te lijken dat de Argentijn van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain transfereert. Volgens het dagblad Sport speelt er al sinds het begin van het huidige voetbalseizoen iets tussen de superster en de steenrijke Parijzenaars. Neymar wil maar wat graag herenigd worden met zijn voormalige ploeggenoot en goede vriend en gooide een paar maanden geleden al een balletje op bij Leonardo, technisch directeur in het Parc des Princes. Die kijkt sindsdien naar de mogelijkheden om Messi naar de Franse hoofdstad te kijken, weet het bovengenoemde medium. Dat heeft behoorlijk wat voeten in aarde, omdat Messi in het Camp Nou-stadion een jaarsalaris verdient van ongeveer 70 miljoen euro (bruto). Met het oog op de coronacrisis wordt het voor welke club dan ook moeilijk om dat op te hoesten. Sport weet dat de Argentijn desondanks een aanbieding mag verwachten van PSG. In januari kan hij zelfs een voorcontract ondertekenen bij de huidige nummer één van de Ligue 1, omdat zijn contract bij Barça medio 2021 afloopt.

Donny van de Beek leek zich eindelijk in de basis te hebben gespeeld bij Manchester United, maar tegen Paris Saint-Germain moest de middenvelder toch weer genoegen nemen met een plekje op de bank. En er doet een opvallend geluid de ronde op Old Trafford. Volgens de Engelse media vinden de beleidsbepalers van de Red Devils namelijk dat de Oranje-international niet in het systeem van oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer past. De Noor kiest vrijwel altijd voor een 4-2-3-1-formatie, maar daar zou Van de Beek dus niet in passen. United betaalde in de afgelopen zomer ongeveer 40 miljoen euro aan Ajax voor de middenvelder, die uit de voeten kan als nummer tien óf controleur. Het is dan ook de grote vraag waar de mening van de hoge heren in Manchester precies op gebaseerd is… Er is in Engeland bijzonder veel te doen om de positie van Van de Beek op Old Trafford, want als hij in de opstelling staat wordt er vrijwel nooit verloren (vijf uit zes duels gewonnen). Waarom hij niet meer minuten krijgt van Solskjaer is dan ook een raadsel. Bovendien: heeft United de oud-Ajacied wel goed gescout in de laatste jaren? Veel Engelse kranten vinden in ieder geval dat de Red Devils op een krankzinnige manier met hem omspringen.

Heeft AZ een goede beslissing genomen?

  • Ja
  • Nee
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie