Heerlijke goal Harroui vergroot problemen Emmen

Sparta Rotterdam heeft de sportieve problemen van FC Emmen vrijdagavond vergroot. Op Het Kasteel boekte de formatie van Henk Fraser een 2-1 overwinning.

Sparta en Emmen begonnen allebei dramatisch aan het nieuwe seizoen. De Rotterdammers zijn inmiddels opgekrabbeld richting het linkerrijtje, maar de manschappen van Dick Lukkien begonnen met slechts drie punten (geen enkele competitiezege) aan dit duel. En ook ditmaal ging het mis voor Emmen.

Glenn Bijl ging in de eerste helft hopeloos in de fout en daar profiteerde Deroy Duarte dankbaar van. Emmen probeerde het nog wel, maar het zat de bezoekers niet mee. Een strafschopclaim werd afgewimpeld door zowel scheidsrechter Jochem Kamphuis als de VAR, waar doelman Maduka Okoye de inzet van Caner Cavlan pareerde.

Miguel Araujo bracht Emmen na rust nog wel langszij vanuit een hoekschop, maar dat bleek niet voldoende voor minimaal de vierde remise van het seizoen. Op schitterende wijze kegelde Abdou Harroui de Drentenaren dieper in het sportieve moeras: 2-1.

Scoreverloop: 1-0 (22′) Deroy Duarte, 1-1 (52′) Miguel Araujo, 2-1 (58′) Abdou Harroui

Gaat FC Emmen zich handhaven dit seizoen?