“Ajax een outsider voor winnen van Europese hoofdprijs”

Foto: “Ajax een outsider voor winnen van Europese hoofdprijs”

Pepijn Lijnders faalde als hoofdtrainer van NEC, maar is bij Liverpool zeer geliefd als assistent-trainer. Ook rond de clash met Ajax in de Champions League heeft hij een belangrijke rol.

Lijnders helpt Jürgen Klopp om Ajax dinsdagavond zo goed mogelijk te bestrijden. De Nederlander is onder de indruk, zo laat hij Het Parool weten: “Een sterk collectief idee helpt enorm in het ontwikkelen van nieuwe spelers. Dat is een groot compliment aan de structuur van de club en aan de opleiding. Hij is het voorbeeld van waar inzet en moed je kunnen brengen. Mijn respect kan niet groter zijn voor zijn doorzettingsvermogen en prestaties.”

De Liverpool-assistent is onder de indruk met het oog op het vertrek van onder meer Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Donny van de Beek. “Elke ploeg in Europa zou deze spelers missen, dus ook Ajax, maar het blijkt dat hun stijl de ontwikkeling van spelers forceert, want er staat weer een aantal nieuwe, goede jongens op het veld. Dit in combinatie met het behouden van een vaste groep volwassen Ajax-spelers, maakt dit team voor mij een outsider voor het winnen van een Europese hoofdprijs.”

Lijnders prijst ook de speelwijze van Ajax. “Voor Ajax maakt het niet uit tegen wie ze spelen, thuis of uit, ze zullen hoog en agressief druk zetten en ze zullen proberen keer op keer aan te vallen. Onze stijl is ook om aan te vallen, met en zonder de bal. Het is dezelfde aanpak als Ajax, daarom wordt het vanavond opnieuw zeer interessant.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie