Kluivert: ‘Hij is zo fanatiek in alles wat hij doet’

Foto: Kluivert: ‘Hij is zo fanatiek in alles wat hij doet’

Justin Kluivert transfereerde in de afgelopen zomer van AS Roma naar RB Leipzig, maar heeft in de Bundesliga nog geen vaste basisplek te pakken. De jonge vleugelspits maakt wel steeds meer speelminuten bij zijn nieuwe werkgever.

In gesprek met De Telegraaf vertelt hij: “Het is wennen, zeker ook qua intensiteit, maar dat is iets wat mij ligt. Ik vind het top. Hoog druk zetten, lekker gas geven, vooruit. Dat is ook de reden waarom ik hier naartoe ben gegaan. Het is de stijl waar ik van hou. Ik ben heel blij met m’n stap, leer elke dag en ik zal in Leipzig ook nog heel veel gaan leren.”

Kluivert geniet van de samenwerking met coach Julian Nagelsmann: “De trainer is zo fanatiek in alles wat hij doet. Hij staat altijd als eerste op het veld een balletje hoog te houden of spelletjes te doen. Hij houdt van verschillende formaties en het snel kunnen veranderen in wedstrijden. Ik ben ermee bezig om dat onder de knie te krijgen. Oké, we veranderen nu, dus dit wordt nu mijn rol in het team.”

De oud-Ajacied vervolgt: “De ene formatie ligt mij weer beter dan een andere speler en andersom. Er is ook niet een vaste elf, dat is ook lastig vol te houden met continu drie wedstrijden in een week dit seizoen. Iedereen is hard nodig. Het speciale aan dit team is het gevoel dat we één zijn, het met zijn allen doen. Elke speler kan een beslissende rol pakken. De trainer geeft dat gevoel ook en dat is fijn. Je hebt hier niet het idee wisselspeler te zijn als je er een keer naast staat.”

Past Kluivert bij Leipzig?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
59+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie