Volendam en Almere City boeien in KKD-topper

Het fraaie affiche tussen FC Volendam en Almere City FC heeft vrijdagavond geen winnaar gekregen. Het duel tussen de twee ambitieuze clubs in de Keuken Kampioen Divisie eindigde in 2-2.

Acht minuten hadden de oranjehemden nodig om de ban te breken in eigen huis. Het elftal van Wim Jonk begon sterk aan deze topper en nam op fraaie wijze de leiding via Samuele Mulattieri, maar ruim tien minuten later was die voorsprong alweer van het bord. Thomas Verheydt werd diepgestuurd en maakte tegenover doelman Joey Roggeveen geen fout: 1-1.

Volendam en Almere maakten er een boeiend schouwspel van. De volgende treffer had aan beide kanten kunnen vallen en het was opnieuw ‘Het Andere Oranje’ dat daadwerkelijk deed in de 68ste minuut. Jari Vlak kreeg van buiten het strafschopgebied de kans om uit te halen en dad deed hij maar meteen op schitterende wijze: 2-1.

Almere drong logischerwijs aan en kreeg kansen. Micky van de Ven kopte bijna in eigen doel en Verheydt liet een grote kans liggen, maar de spits van de bezoekers zorgde in de 81ste minuut alsnog voor de 2-2 door met het hoofd raak te knikken. Almere komt daarmee op gelijke hoogte met koploper SC Cambuur, waar Volendam blijft steken op plek zes.

Scoreverloop: 1-0 (8′) Samuele Mulattieri, 1-1 (20′) Thomas Verheydt, 2-1 (68′) Jari Vlak, 2-2 (81′) Thomas Verheydt

Overige uitslag: Helmond Sport – Jong PSV 1-0

Gaan zij tot het einde meedoen om promotie?