Cambuur pakt koppositie dankzij zege bij De Graafschap

De Graafschap en SC Cambuur trokken vorig seizoen samen op na de KNVB-beslissing om geen promotie/degradatie toe te staan als gevolg van de coronacrisis. Dit seizoen willen beide clubs de stap naar de Eredivisie alsnog tot stand brengen, maar na donderdagavond hebben de Leeuwarders de beste papieren: 0-2.

Bij de topper in Doetinchem gebeurde er de eerste twintig minuten weinig, maar daarna was het Cambuur dat de mogelijkheden kreeg om op 0-1 te komen. Doelman Rody de Boer redde echter op de pogingen van Jamie Jacobs en Mitchel Paulissen. De thuisclub stelde daar alleen een kopkans voor Toine van Huizen tegenover.

Het duel leek af te stevenen op een doelpuntloze eerste helft, maar in de 42ste minuut viel de verdiende 0-1 dan toch in het voordeel van Cambuur. De Boer kon opnieuw redden na een inzet uit een corner, ware het niet dat aanvoerder Erik Schouten na een klutssituatie alsnog de bal in de verre hoek wist te mikken.

De Graafschap ging na rust op jacht naar de gelijkmaker. Ralf Seuntjens kreeg daartoe de kansen, alleen stond Sonny Stevens alert te keepen namens de bezoekers. Cambuur scoorde vervolgens wel uit een spaarzame tegenaanval. Giovanni Korte trof met een lobje doel na goed voorbereidend werk van Jacobs en Robert Mühren.

Cambuur en De Graafschap staan nu samen aan kop met 28 punten. De formatie van Henk de Jong, oud-trainer van De Graafschap, blijft de formatie van Mike Snoei echter voor dankzij een beter doelsaldo en een wedstrijd minder.

Scoreverloop: 0-1 (42′) Erik Schouten, 0-2 (65′) Giovanni Korte