Ajax worstelt zich naar CL-zege na perfecte start

Foto: Ajax worstelt zich naar CL-zege na perfecte start

Ajax heeft dinsdagavond de eerste zege van dit Champions League-seizoen geboekt. Na een uitstekende openingsfase worstelde de ploeg van Erik ten Hag zich langs FC Midtjylland: 1-2.

Maandag werd de selectie en staf van Ajax opgeschrikt door een fors aantal coronabesmettingen. Het bleek uiteindelijk vals alarm dankzij hertests, maar een ideale voorbereiding hadden de Amsterdammers niet. Middenvelder Davy Klaassen werd om die reden zelfs buiten de basisformatie gehouden door trainer Ten Hag, die wel iedereen aan boord had.

Ondanks deze problematiek kende Ajax een fenomenale start in Denemarken. Na 48 seconden was het al raak voor de bezoekers. Dusan Tadic kapte zichzelf op prachtige wijze vrij in het strafschopgebied en hij vond Antony, die in de draai tegendraads de 0-1 binnen wist te schuiven. Binnen het kwartier stond het zelfs al 0-2. Doelman Mikkel Andersen raapte een terugspeelbal af en de indirecte vrije trap werd door Tadic in de bovenhoek gemikt.

Er leek een probleemloze avond voor Ajax aanstaande, maar niets was minder waar. De Denen besloten zich ook maar eens te bemoeien met de wedstrijd en op fraaie wijze kegelde Anders Dreyer (ex-sc Heerenveen) de aansluitingstreffer achter doelman André Onana. De vleugelaanvaller had ook voor de 2-2 kunnen zorgen, maar geheel vrijstaand mikte hij de bal te hoog. Aanvoerder Erik Sviatchenko kopte uit diens vrije trap ook nog net naast.

In de tweede helft bleef het spannend. Er ontstonden minder kansen dan voor rust, maar de goal kon aan beide kanten vallen. De Braziliaan Antony dacht nog wel voor de 1-3 te zorgen, ware het niet dat de videoscheidsrechter dankzij de technologische hulpmiddelen constateerde dat het buitenspel betrof. Daardoor bleef de marge dus minimaal.

Ajax trok de voorsprong desalniettemin over de streep. De Amsterdammers hebben nu vier punten en staan er daarmee goed voor wat overwinteren in de Champions League betreft.

Scoreverloop: 0-1 (1′) Antony, 0-2 (13′) Dusan Tadic, 1-2 (18′) Anders Dreyer

Gaat Ajax overwinteren in de Champions League?

  • Ja
  • Nee
190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie