Atalanta-coach Gasperini waarschuwt Ajax

Foto: Atalanta-coach Gasperini waarschuwt Ajax

Atalanta Bergamo beleefde gisteren een slechte generale repetitie voor het Champions League-duel met Ajax van aankomende dinsdagavond. De Italianen verloren namelijk van Sampdoria met 1-3, maar dat kwam voornamelijk door de vele personele wijzigingen.

Althans, dat is wat oefenmeester Gian Piero Gasperini zegt tegen media uit eigen land: “Ik heb schade aangebracht aan de ploeg door wat te experimenteren, waardoor we onze vastigheid kwijtraakten. Het is niet gebruikelijk dat wij het de keeper van de tegenstander amper moeilijk maken omdat we nauwelijks op doel schieten.”

De coach excuseert zich: “Dit gebeurt er als je te veel spelers in één keer in de ploeg wil brengen. We hebben onze hoofden gestoten tegen een betonnen muur. We hadden de controle, behalve dicht bij het doel van Sampdoria.” Hij vraagt zich af wat dan wél de juiste werkwijze is: “Want aan de ene kant is het nodig om de nieuwe spelers zo snel mogelijk in te passen. Maar aan de andere kant moeten we ook niet te veel gaan experimenteren in het begin van het seizoen, een fase waarin de punten belangrijk zijn.”

Als laatste waarschuwt Gasperini Ajax: deze fout gaat hij geen tweede keer maken… “We zullen nog wel stappen moeten maken voordat we onze sterkste formatie hebben gevonden. Uiteindelijk zullen we de nieuwe jongens echt moeten inpassen, anders hebben we gewoon te weinig spelers. Maar dat duurt nog even. Dus: tot we onze plannen duidelijk in ons hoofd hebben, zullen we het wat meer bij een kern van dertien of veertien spelers houden.”

Moet Ajax oppassen voor Atalanta?

  • Ja
  • Nee
537+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie