Hard gelag FC Utrecht: Van Wolfswinkel verlengt tóch bij Basel

Foto: Hard gelag FC Utrecht: Van Wolfswinkel verlengt tóch bij Basel

Ricky van Wolfswinkel blijft alsnog verbonden aan FC Basel. Recent maakte de 31-jarige spits bekend dat hij de Zwitserse topclub zou verlaten. Nu wordt daar op terugkomen en verlengt hij zijn contract tot medio 2020.

De verbintenis Van Wolfswinkel liep deze zomer af in Basel. Contractonderhandelingen volgden, maar de speler en club konden elkaar niet vinden. Reden voor de Nederlandse aanvaller om zijn afscheid aan te kondigen en de verloren Zwitserse bekerfinale 30 augustus tegen Young Boys als laatste kunststukje te beschouwen. Hierna volgde echter een tweede onderhandelingsronde waarbij verrassend wél een akkoord werd bereikt. Hierdoor zal Van Wolfswinkel ook de komende jaren in Basel actief blijven.

FC Utrecht zal dit nieuws als een flinke domper ervaren. Een terugkeer naar de Eredivisie van Van Wolfswinkel lag voor de hand en de Domstedelingen leken goede papieren te hebben om hem terug te halen. Hij speelde eerder al twee jaar voor de club en werd gezien als mogelijke topaanwinst. Zijn nabije toekomst ligt echter bij de club waarvoor hij sinds 2017 speelt.

“Ik voel me nauw verbonden met de club, het bestuur, het team, de fans en de regio”, reageert Van Wolfswinkel. “De club heeft me enorm gesteund, zeker in het moeilijke afgelopen jaar. Daar ben ik de club erg dankbaar voor. Ik ben daarom des te blijer ik ons rood-blauwe shirt ook in de komende twee jaar kan dragen.” Van Wolfswinkel kon een groot gedeelte van het afgelopen seizen niet in actie komen door een hersenaandoening en maakte twee maanden geleden zijn rentree.

Flinke domper voor FC Utrecht?

  • Enorm ja
  • Valt mee
199+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie