TRANSFERUURTJE: Eiting-transfer, Messi-voorstel, Guardiola en Oranje

Foto: TRANSFERUURTJE: Eiting-transfer, Messi-voorstel, Guardiola en Oranje

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Luis Suárez leek al volstrekt onhaalbaar voor Ajax, maar dat wordt vandaag nog eens bevestigd door journalist Tancredi Palmeri van het medium beIN Sports. De Uruguayaan is gewoonweg niet te betalen voor de Amsterdammers. Suárez is wat oefenmeester Ronald Koeman betreft overbodig geworden bij FC Barcelona en moet vertrekken. Niet alleen Ajax is geïnteresseerd in zijn handtekening, ook clubs als Inter Miami CF, Paris Saint-Germain, Atlético Madrid én Juventus hebben naar verluidt een balletje opgegooid bij zijn management. Palmeri onthult vandaag dat Suárez al een salarisindicatie heeft gegeven aan De Oude Dame. De goalgetter zou richting de werkgever van Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo hebben gecommuniceerd dat hij een vast bedrag van 10 miljoen euro per jaar wil verdienen met daarbovenop nog 2 miljoen euro aan bonussen.


Razvan Marin is van Ajax naar Cagliari vertrokken en misschien ligt de toekomst van Carel Eiting ook wel in de Italiaanse competitie. Volgens de website Genova24.it zou de middenvelder naar Sampdoria kunnen transfereren. In het Stadio Luigi Ferraris heeft men te maken gekregen met het vertrek van Karol Linetty, die voor 7,5 miljoen euro naar Torino is getransfereerd, en de club is op dit moment hard op zoek naar een vervanger. De naam van Eiting zou daarbij ter sprake zijn gekomen. In Italië weet men ook wel dat de jonge middenvelder nooit zijn stempel heeft weten te drukken in Amsterdam, vooral ook door blessures, maar de technische staf van Sampdoria zou ervan overtuigd zijn dat het er alsnog uit kan komen bij de Ajacied.

De selectie van PSV krijgt zeer binnenkort gezelschap van Philipp Max, die voor ongeveer 8 miljoen euro overkomt van de Duitse club FC Augsburg. De Eindhovenaren zijn ontzettend verheugd met zijn komst, weet het Algemeen Dagblad. De krant schrijft namelijk op dinsdagochtend: “PSV beschouwt zijn aanstaande transfer als een topdeal en misschien wordt het voor de Eindhovenaren de grootste van deze zomer. Spelers uit de hoogste Duitse afdeling komen zelden naar Nederland. Na keeper Yvon Mvogo is ook Max overstag gegaan na het aanhoren van het verhaal van PSV. Natuurlijk speelt daarbij een rol dat Roger Schmidt de huidige trainer van PSV is en in Duitsland een vooraanstaande voetbalpersoonlijkheid is. Ook technisch manager John de Jong heeft zijn bijdrage geleverd: de scoutingsafdeling van PSV kent de linksback al vele jaren en De Jong heeft afgelopen weekend de deal zo goed als rond kunnen maken.”


De Italiaanse krant Tuttosport komt vandaag met slecht nieuws voor Feyenoord: Kalidou Koulibaly is dicht bij een droomtransfer naar Manchester City en Napoli ziet de vervanger van de Senegalees bij de Rotterdammers rondlopen. We hebben het natuurlijk over Marcos Senesi, die in een eerder stadium al veelvuldig aan Atalanta Bergamo werd gelinkt. City heeft 60 miljoen euro geboden voor de diensten van Koulibaly, maar voorzitter Aurelio De Laurentiis van Gli Azzurri wil 80 miljoen euro hebben. Toch zouden alle partijen ervan uitgaan dat er een deal bereikt kan worden: de 29-jarige centrumverdediger is er zelf in ieder geval al helemaal uit met de nummer twee van de Premier League van het afgelopen seizoen. Of Napoli nou 60 of 80 miljoen euro voor Koulibaly ontvangt (of 70 miljoen euro als gulden middenweg), er lijkt genoeg geld beschikbaar te zijn om Senesi los te weken uit De Kuip. Toch is het zeker geen gegeven dat de jonge Argentijn ook daadwerkelijk gaat transfereren, want Feyenoord vraagt de hoofdprijs.

De kans dat Josep Guardiola vertrekt als oefenmeester van Manchester City en de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal wordt is natuurlijk minuscuul. Maar de Catalaan lijkt ook weer niet helemaal afwijzend tegenover Oranje te staan… In het programma Voetbalpraat voorziet Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels de KNVB van advies: “Wat nou als je Pep Guardiola eens een belletje geeft?” Presentator Milan van Dongen werpt tegen dat de coach zou weigeren. Wijffels: “Ik heb iemand gesproken en die dacht daar anders over.” De journalist stelt vervolgens dat Guardiola niet zomaar ‘ja’ zou zeggen: “Maar hij vindt het interessant wat er nu staat bij Oranje en wat je daar ziet gebeuren.” Kenneth Pérez haakt in: “Hij is zéér gecharmeerd van de Hollandse school en Ajax vindt hij ook super interessant. Hij is gecharmeerd via Johan Cruijff natuurlijk.” Martijn Krabbendam doet een duit in het zakje: “Het klopt wel wat hij zegt. Guardiola schijnt inderdaad gezegd te hebben dat hij het wel een interessant idee vindt.”


Buitenland:


Lionel Messi wil weg bij FC Barcelona, maar dat lijkt voorzitter Josep Maria Bartomeu maar niet te willen begrijpen. Vandaag wordt Jorge Messi (de vader en tevens zaakwaarnemer van de superster) verwacht in het Camp Nou-stadion en de preses heeft een bijzonder plannetje. Volgens El Mundo Deportivo zal hij namelijk benadrukken dat de Argentijn absoluut niet verkocht zal worden, behalve als er een club is die wil voldoen aan de afkoopclausule in zijn contract ter waarde van 700 miljoen euro. En geen club ter wereld kan een dergelijk bedrag betalen. Het wordt echter nog wat vreemder, want Bartomeu zou van plan zijn om Messi een contractverlenging voor te schotelen tot halverwege het seizoen 2022-2023, dus tot na het wereldkampioenschap in Qatar. Zet de aanvaller zijn handtekening, dan zou dat een stunt van jewelste zijn, maar dit gaat natuurlijk nooit en te nimmer gebeuren.


Paris Saint-Germain en Manchester City zochten op het allerlaatste moment contact, maar Donny van de Beek heeft voor een transfer van Ajax naar Manchester United gekozen. Twee zaken waren volgens het Algemeen Dagblad doorslaggevend. De krant onthult op dinsdag: “De doortastendheid van Manchester United was voor het kamp Van de Beek een doorslaggevende factor. Vicevoorzitter Ed Woodward greep naast Jadon Sancho van Borussia Dortmund en hikte bij Aston Villa’s Jack Grealish tegen de enorme vraagprijs van 80 miljoen pond aan (89,5 miljoen euro). Daarmee vergeleken is Van de Beek voor United een koopje. Daardoor wordt in Engeland sterk rekening gehouden met een (aanvankelijke) bijrol voor de Ajacied. Woodward pakte door en toonde aan de handtekening van Van de Beek het liefst en het snelst te willen bemachtigen.” Er was echter nog iets: “Wat daarbij hielp, was dat Van de Beek vrijdag al een prettige kennismaking had gehad met Solskjaer. De Noorse manager van Manchester United liet vrijdag in een FaceTime-gesprek al doorschemeren de nummer 10 ook vooral als nummer 10 te zien, hoewel hij op meer posities op het middenveld uit de voeten kan. Dat Solskjaer opperde om Van de Beek in zijn kracht te gebruiken, klonk de Ajacied als muziek in de oren.”

Moet Barça Messi gewoon laten gaan?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
347+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie