Dick Advocaat kijkt ogen uit: ‘Hij is een openbaring’

Foto: Dick Advocaat kijkt ogen uit: ‘Hij is een openbaring’

Oefenmeester Dick Advocaat experimenteert bij Feyenoord met de negentienjarige middenvelder Wouter Burger als centrumverdediger en eigenlijk loopt dat best lekker. De coach is in ieder geval onder de indruk, zo geeft hij aan in het Algemeen Dagblad.

De Kleine Generaal vertelt namelijk: “Wouter Burger moest op 16 augustus invallen tegen FC Twente. Ik had eigenlijk geen verdedigers meer en vroeg hem of hij linksback kon spelen. Dan zou George Johnston in het centrum terechtkomen. Zegt die Burger: is het niet beter om het andersom te doen, trainer? Ik zei: dat doen we. En als centrale verdediger lijkt hij een openbaring. Of hij puur verdedigend op de been blijft, moet nog blijken, maar dit kan zijn plek worden. Neemt niet weg dat we nog een centrale verdediger zoeken. Maar Burger laat wel iets zien.”

Burger zelf liet gisteren al weten over het experiment: “Soms is het zo dat spelers bij toeval op een andere plek terechtkomen dan ze zijn gewend en dat dat in de praktijk dan prima blijkt te kunnen. Ik moet zeggen dat ik me steeds beter op m’n gemak begin te voelen op deze plek.”

Tegen Borussia Dortmund was het nog wat onwennig: “In balbezit ging het prima, maar als we ‘m niet hadden, was ik zoekende. Ik heb toen Eric Botteghin voor de wedstrijd gevraagd of-ie me daarin een beetje extra bij de hand wilde nemen. Dat heeft hij echt perfect gedaan. Hij coachte me op de juiste momenten. Voor mij was het nieuw hoe positioneel te staan, wanneer wel of geen rugdekking te geven, wanneer wel of géén druk op de bal? Ik merk nu ik er een aantal keer heb gespeeld, dat ik ook die momenten steeds beter begin te doorzien. Dat is dan de volgende stap.”

Smaakt dit naar meer?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
698+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie