Fitte Dost lovend over Ache: “Hij maakt indruk op me”

Foto: Fitte Dost lovend over Ache: “Hij maakt indruk op me”

Bas Dost keert aanstaande zaterdag weer even terug naar Nederland als hij met Eintracht Frankfurt bij Ajax op bezoek komt. De spits merkt dat hij steeds fitter wordt, iets waar het afgelopen seizoen nog wel eens aan schortte.

Vorige zomer streek Dost neer bij Eintracht ná de voorbereiding. Dat heeft hij naar eigen zeggen heel de jaargang gemerkt. “Daarom denk ik dat het goed is dat ik nu de hele voorbereiding in Duitsland meedraai”, laat de spits weten op een persconferentie. “Het voelt in ieder geval goed om geen pijntjes meer te hebben en gewoon aan alle oefeningen mee te kunnen doen.”

Dost voelt zich dus steeds fitter worden. “Dat was aan het einde van vorig seizoen al zo, dus heb ik vlak voor de zomerstop uitgebreid gepraat met onze fysieke trainers. Ik wilde voortborduren op hoe fit ik toen was. In de week dat ik vrij was, heb ik behoorlijk veel looptrainingen afgewerkt. Dat is niet altijd leuk, maar ik voel me er wel heerlijk bij. Vorig seizoen zag je dat ik na 30 of 45 minuten minuten kapot was. Mede daardoor scoorde ik maar acht keer, dat was teleurstellend. Maar als ik dit kan volhouden, kan het weleens een mooi seizoen worden.”

De voormalig international weet dat het nog lastig wordt een vaste basisplaats te bemachtigen. “Nog voordat ik hier kwam, zaten er met André Silva en Gonçalo Paciência al twee topspitsen. Maar nu maakt ook Ragnar Ache indruk op me”, is Dost positief over de van Sparta Rotterdam overgekomen spits. “Hoe hij zich in deze eerste weken opstelt, en hoe veel hij wil leren, is imponerend. Hij is heel sterk en heel snel, ik hoop dat hij zo doorgaat. Want als je bij Eintracht speelt, dan moet je concurrentie verwachten en accepteren.”

Verwacht je veel van Dost komend seizoen?

  • Ja, toch wel
  • Hm, niet echt…
98+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie